Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κινεζική απόβαση στην Ιαπωνία

Ελλάδα 16:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κινεζική απόβαση στην Ιαπωνία

ΝΕΑ

Κινεζική απόβαση στην Ιαπωνία

ΝΕΑ

Η κρατική κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία έχει διαγνώσει έλλειμμα ηλεκτρικών προτάσεων στην Ιαπωνία, και ως εκ τούτου ορέγεται την ανάδειξή της σε ηγέτιδα δύναμη.

Advertisement
Advertisement

Υπερπροσφορά σύγχρονων αυτοκινήτων χαρακτηρίζει την Ιαπωνία, δεδομένου ότι στη χώρα εδρεύουν κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, όπως οι Suzuki, Toyota, Nissan, Honda, Mazda και Subaru.

Ως εκ τούτου, κάθε ενδιαφερόμενος για καινούριο ΙΧ, έχει να αντιμετωπίσει τον ευχάριστο πονοκέφαλο εκλογής ανάμεσα σε μια μεγάλη προϊοντική γκάμα με προτάσεις για όλα τα γούστα.

Σύντομα, ωστόσο, η επιλογή θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη, μιας και προλειαίνεται το έδαφος για το δυναμικό ντεμπούτο της ιδιαίτερα ιστορικής, κρατικής κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας, FAW Group.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία από την κινεζική πόλη Changchun όχι μόνο θεωρεί πως υπάρχει χώρος για την εδραίωσή της στην Ιαπωνία, αλλά προσβλέπει και στην ανάδειξή της σε ηγέτιδα δύναμη στο πεδίο της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι οι Ιάπωνες κατασκευαστές δεν έχουν καταφέρει να σημειώσουν σημαντική πρόοδο στα εξηλεκτρισμένα μοντέλα, κάτι από το οποίο θέλει να επωφεληθεί η FAW Group.

Advertisement

Το πρώτο στάδιο της επέλασης της εταιρείας θα έχει ως σημαιοφόρο ένα SUV, υπό το έμβλημα της υπο-μάρκας Hongqi.

Advertisement

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Nikkei Asia δεν ονοματίζει το μοντέλο, και επομένως δεν είναι ξεκάθαρο αν θα πρόκειται για ένα καινούριο προϊόν, εξελιγμένο αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας, ή για ένα από τα υπάρχοντα ΗS5, HS7 και E-HS9.

Οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή βρίσκονται με το μέρος του Ε-HS9, ενός υπερπολυτελούς μεγάλου ηλεκτρικού SUV με premium επενδύσεις, εντυπωσιακές οθόνες, αυτονομία που μπορεί να φτάνει τα 690 χλμ. και ισχύ πάνω από 550 ίππους.

Advertisement

Η άφιξη του FAW Group στην Ιαπωνία θα επισφραγιστεί από τα εγκαίνια της πρώτης αντιπροσωπείας, στον σταθμό του μετρό JR Namba της πόλης Οσάκα. Θα ακολουθήσει ένα κατάστημα στο Τόκιο, για να πάρουν σειρά και κάποιες άλλες ιαπωνικές πόλεις.

Σημειώνεται ότι η FAW Group δεν είναι η μοναδική κινεζική εταιρεία που γλυκοκοιτάζει την ιαπωνική αγορά. Πρόσφατα, ηλεκτρικά οχήματα στη χώρα άρχισε να πουλά και η BYD.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καταρρέει το όνειρο της Κίνας για κυριαρχία…
Μυθική κόντρα τετρακίνητων από Ιαπωνία και Γερμανία (+video)
Bentley Flying Spur: Nτεμπούτο στην Κίνα