Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς η Bugatti;

Ελλάδα 15:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς η Bugatti;

ΝΕΑ

Υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς η Bugatti;

ΝΕΑ

Ο νυν ιδιοκτήτης της Bugatti, το Γκρουπ VW είναι πολύ πιθανό να πουλήσει το μερίδιό του στην κροατική Rimac.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Porsche, Oliver Blume σε γερμανικά ΜΜΕ, τόσο η Rimac, όσο και η Bugatti βρίσκονται πολύ κοντά στο κλείσιμο μίας συμφωνίας, η οποία θα ωφελήσει και τις δύο εταιρείες.

Πιο συγκεκριμένα η συμφωνία θα προβλέπει την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος της γαλλικής φίρμας, καθώς το Γκρουπ της VW που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο αναμένεται να το πουλήσει στην εταιρεία του Mate Rimac, με αντάλλαγμα η Porsche να αυξήσει το μερίδιο της. Να αναφέρουμε ότι τον Ιούνιο του 2018 ο Γερμανός κατασκευαστής απέκτησε το 10% της Rimac, ενώ λίγους μήνες μετά το ποσοστό αυξήθηκε στο 15,5%.

Advertisement
Advertisement

Πάνω σε αυτό το θέμα ο Blume δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σοβαρές συζητήσεις για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί η Bugatti με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε αυτό το θέμα, η Rimac θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο, καθώς οι δύο κατασκευαστές ακολουθούν την ίδια τεχνολογική οδό. Υπάρχουν διάφορα σενάρια, το κάθε ένα με διαφορετικές δομές, ενώ η τελική απόφαση θα παρθεί μέσα στους επόμενους μήνες».

Advertisement

O Mate Rimac έχει τονίσει πως υπάρχουν αρκετοί κατασκευαστές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τεχνογνωσία της ομώνυμης εταιρείας, ενώ πέραν της Porsche, μετοχές έχουν και άλλες φίρμες, όπως η Hyundai, η Jaguar, η Koenigsegg και η Magna. Η Rimac συνεργάζεται με την Automobili Pininfarina, βοηθώντας την για την εξέλιξη του hypercar μοντέλου Battista.

Διαβάστε επίσης:
Τα Drive Modes της Bugatti Chiron (video)
Έτοιμη για παραγωγή η Bugatti Centodieci των 8 εκατ. ευρώ
Rimac: Στα άδυτα της εταιρείας που φτιάχνει ηλεκτρικά supercars

Advertisement