Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμη για παραγωγή η Bugatti Centodieci των 8 εκατ. ευρώ

Ελλάδα 20:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμη για παραγωγή η Bugatti Centodieci των 8 εκατ. ευρώ

ΝΕΑ

Έτοιμη για παραγωγή η Bugatti Centodieci των 8 εκατ. ευρώ

ΝΕΑ

Το εντυπωσιακό hypercar, το οποίο αποτίνει φόρο τιμής στην Bugatti EB110, φέρει εντυπωσιακές επιδόσεις και φουτουριστική εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Τις τελευταίες λεπτομέρειες προτού… δώσει σάρκα και οστά στην εντυπωσιακή Centodieci διευθετεί η Bugatti.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της γαλλικής εταιρείας ανέπτυξε ένα πρωτότυπο αντίτυπο του επερχόμενου hypercar, το οποίο αποτελεί, ουσιαστικά, το πρόπλασμα για τη δημιουργία του… ορίτζιναλ μοντέλου.

Η πολυτελής μάρκα είχε αποκαλύψει την Centodieci το 2019, στο περιθώριο της εκδήλωσης Concours d’Elegance του Pebble Beach της Καλιφόρνια.

Advertisement
Advertisement

Το νέο της δημιούργημα το οποίο θα παραχθεί σε μόλις 10 αντίτυπα -ένα εκ των οποίων το έχει «κλείσει» ο Cristiano Ronaldo – με αστρονομική τιμή 8 εκατ. ευρώ, αποτίνει φόρο τιμής στην EB100, ένα δημοφιλές sports car των ‘90s.

Η Centodieci τροφοδοτείται από έναν W16 quad-turbo κινητήρα των 8,0 λίτρων ο οποίος παράγει 1.600 άλογα, συνδυάζεται με ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και επιτρέπει στο hypercar να επιταχύνει στα 100 χλμ. ώρα από στάση σε μόλις 2,4 sec. Όσον αφορά την ολοκλήρωση των 0-200 χλμ./ώρα και 0-300 χλμ./ώρα, απαιτούνται 6,1 και 13,1 sec αντίστοιχα, με την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 380 χλμ./ώρα.

Advertisement

Παράλληλα, η δημιουργία του μοντέλου είναι αφιερωμένη στον Ιταλό επιχειρηματία Romano Artioli και στον αρχιτέκτονα Giampaolo Benedini, το δίδυμο, δηλαδή, που κατασκεύασε την EB100 30 χρόνια πριν.

Advertisement

«Η πρόκληση για εμάς ήταν να μην παγιδευτούμε στη σχεδίαση ενός αυτοκινήτου με καταφανείς ομοιότητες στη θρυλική EB110, και να μην ακολουθήσουμε μια ρετρό σχεδιαστική γραμμή. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια μοντέρνα εκδοχή της τεχνολογίας και του σχήματος που υιοθετούσε η EB100», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Achim Anscheidt, Διευθυντής Σχεδιασμού της Bugatti.

Οι στιλιστικές ομοιότητες, λοιπόν, μεταξύ Centodieci και EB110 αφορούν τη χαμηλά τοποθετημένη γρίλια, την τοποθέτηση των κεντρικών προβολέων στο καπό και το καλούπι του πίσω μέρους, με την επιβλητική αεροτομή. Κατά τα άλλα, το επερχόμενο μοντέλο φέρει μια πιο φουτουριστική σχεδίαση, με LED φωτιστικά σώματα, τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και «επιθετικό» διαχύτης.

Advertisement

Σημειώνεται πως και τα 10 αντίτυπα του μοντέλου έχουν γίνει sold out, ενώ θα παραδοθούν στους κατόχους τους το 2021.

Διαβάστε επίσης:
H Bugatti La Voiture Noire είναι το ακριβότερο Χριστουγεννιάτικο στολίδι  
Τα μυστικά της Bugatti Bolide των 1.850 ίππων (+video)
Η Bugatti Chiron Pur Sport λικνίζεται κάτω από τα Απέννινα Όρη (video)