Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι αυτό το νέο SUV της Toyota;

Ελλάδα 6:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι αυτό το νέο SUV της Toyota;

ΝΕΑ

Είναι αυτό το νέο SUV της Toyota;

ΝΕΑ

Η Toyota, έχει αρχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμα εξέλιξης των καινούργιων εξηλεκτρισμένων και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της. Από αυτό, αναμένονται και κάποια οχήματα που θα υπάρξουν για πρώτη φορά.

Advertisement
Advertisement

Όταν πέρυσι τον Δεκέμβριο η Toyota ανακοίνωσε με τον πιο επίσημο τρόπο το επιχειρηματικό σχέδιό της για τον ευρύτερο εξηλεκτρισμό των μοντέλων της, πολλοί εξεπλάγησαν από τον αριθμό αυτών που πρόκειται να δημιουργηθούν ως το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

Τότε, ο κ. Akio Toyoda (φωτογραφία κάτω) στάθηκε εμπρός από 16 πρωτότυπα οχήματα της Toyota και της Lexus και δήλωσε εμφατικά ότι, αρχικά, θα επενδυθούν τέσσερα τρισεκατομμύρια γιεν από τα συνολικά οκτώ που προορίζονται για το πρόγραμμα, συνολικά.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ των πρωτοτύπων, ήταν και ένα το οποίο -προς το παρόν- είναι γνωστό με την κωδική ονομασία «SU EV», ένα λογοπαίγνιο των μεταξύ των SUV και EV. Όπως έγινε γνωστό, η Toyota κατέθεσε αίτηση στο αντίστοιχο γραφείο της Αυστραλίας για την κατοχύρωση της πατέντας για το μοντέλο παραγωγής το οποίο θα προκύψει ένα καινούργιο SUV μοντέλο, το οποίο πιθανότατα θα βασίζεται τόσο στην πλατφόρμα «GA-C» όσο και στην «eTNGA», δηλαδή σε αυτές που χρησιμοποιούνται για τα μοντέλα της με σύστημα υβριδικής διάταξης όσο και τα αμιγώς ηλεκτρικά της -το bZ4X, προς το παρόν-, αντίστοιχα.

Στις φωτογραφίες που συνοδεύουν την αίτηση για την πατέντα υπάρχουν και κάποιες φωτογραφίες του νέου οχήματος. Σε αυτές βλέπουμε ότι η αισθητική και η γενικότερη σχεδίασή του θυμίζει αυτή του C-HR. Αυτό ενδέχεται να σημαίνει ότι το νέο μοντέλο θα είναι ο αντικαταστάτης του ή κάποιο καινούργιο που θα προστεθεί στην γκάμα της;

Advertisement

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για το καινούργιο όχημα, ωστόσο η χρήση και των δύο πλατφορμών σημαίνει ότι θα κατασκευάζεται τόσο με υβριδικής διάταξης κινητήρα όσο και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Να σημειώσουμε ότι οι αντικαταστάτες τόσο του C-HR όσο και του Prius αναμένονται εντός του 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota GR Yaris και GR Corolla: To «πάντρεμα» που περιμέναμε
Συγκριτική Δοκιμή: Toyota Aygo X 1.0 vs Suzuki Ignis 1.2
Toyota bZ3: Αυτή θα είναι η ηλεκτρική Corolla;