Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota GR Yaris και GR Corolla: To «πάντρεμα» που περιμέναμε

Ελλάδα 5:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota GR Yaris και GR Corolla: To «πάντρεμα» που περιμέναμε

ΝΕΑ

Toyota GR Yaris και GR Corolla: To «πάντρεμα» που περιμέναμε

ΝΕΑ

Μια ακόμα πιο δυνατή εκδοχή του GR Yaris ετοιμάζεται από την Toyota με ακόμα μεγαλύτερη απόδοση από τον τρικύλινδρο turbo των 1,6 λίτρων.

Advertisement
Advertisement

Η Gazoo Racing της Toyota κάνει τις σχετικές δοκιμές για να περάσει τον κινητήρα της GR Corolla στο αντίστοιχο Yaris.

Το αποτέλεσμα θα είναι ένα ακόμα πιο γρήγορο Toyota GR Yaris που θα εμφανίζει 28 ίππους περισσότερους από την υπάρχουσα έκδοση του μοντέλου. Ο turbo τρικύλινδρος κινητήρας με τη χωρητικότητα των 1,6 λίτρων, θα προσφέρει ισχύ 300 ίππων και 400 Nm ροπής.

Τα παραπάνω, έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε πως δε θα είναι οι μόνες επεμβάσεις στη ισχυρότερη έκδοση του αυτοκινήτου. Η διάθεση της Toyota είναι στη συγκεκριμένη «σκληροπυρηνική» έκδοση του GR Yaris, να υπάρχει έντονη η αίσθηση του «ελαφρώματος».

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το πλαίσιο το ακόμα δυνατότερο GR Yaris θα είναι διθέσιο, με το πίσω κάθισμα να έχει τελείως εξαλειφθεί (μια και εδώ που τα λέμε, το χαμηλό πίσω μέρος της οροφής επέβαλλε μεγάλους περιορισμούς στη χρήση του), ενώ κλιματισμός και ηχοσύστημα θα παραμείνουν στο κατάλογο με τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Το μικρότερο βάρος και η μεγαλύτερη απόδοση από τον κινητήρα, θα φέρουν και σημαντικά καλύτερες επιδόσεις, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να είναι υπόθεση συντομότερη κατά 1,0 δευτερόλεπτο, στα 4,5 αντί για 5,5 της υπάρχουσας έκδοσης του GR Yaris.

Advertisement

Στις δοκιμές που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, μελετάται και η τοποθέτηση ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 ταχυτήτων με πιο «πυκνή» κλιμάκωση, για να μεγιστοποιείται και το όφελος στις επιταχύνσεις εν κινήσει. Παρεμπιπτόντως, το GR Yaris υπάρχει πιθανότητα να το δούμε στο μέλλον και με αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement

Η νέα αυτή ισχυρότερη έκδοση του GR Yaris, είναι πολύ πιθανό να ονομαστεί «Morizo», μια ονομασία που «απονέμεται» από την Gazoo Racing στις πιο extreme κατασκευές. Η ονομασία αυτή, που υπάρχει ήδη για την GR Corolla, είναι το «παρατσούκλι» του Akio Toyoda (Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota) στους αγώνες αυτοκινήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο! Toyota GR Yaris προσπερνά από το χώμα (+video)
Toyota GR Yaris με 8άρι αυτόματο
Δοκιμή: Toyota GR Yaris

Advertisement