Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota bZ3: Αυτή θα είναι η ηλεκτρική Corolla;

Ελλάδα 18:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota bZ3: Αυτή θα είναι η ηλεκτρική Corolla;

ΝΕΑ

Toyota bZ3: Αυτή θα είναι η ηλεκτρική Corolla;

ΝΕΑ

Mια διαρροή από τις αρμόδιες αρχές της Κίνας μας αποκαλύπτει ένα sedan το οποίο μοιάζει με μία ηλεκτρική εκδοχή της Corolla.

Advertisement
Advertisement

Aν και η Τoyota είναι κάπως διστακτική με την εμπλοκή της στην ηλεκτροκίνηση και εκφράζει δια των στελεχών της τις αμφιβολίες της για την βιαστική μετάβαση στη νέα εποχή, δεν σταματά να εξελίσσει και αυτή τα δικά της μοντέλα.

Έτσι μετά το bZ4X, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα μοντέλο, για το οποίο μέχρι τώρα δεν υπήρχε μια κάποια ξεκάθαρη εικόνα, πέρα από το ότι θα επρόκειτο για ένα sedan πολύ κοντά στην λογική και τις διαστάσεις της Corolla.

Χάρη σε έναν κανονισμό της κινέζικης κυβέρνησης που υποχρεώνει τις εταιρίες να δίνουν φωτογραφίες των μοντέλων τους πριν τα φέρουν στην αγορά, υπάρχει πλέον διαρροή με εικόνες της τελικής μορφής που θα έχει αυτό το μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Θα ονομάζεται τελικά bZ3 και είναι συνολικά μεγαλύτερο από το SUV bZ4X. Έχει μήκος 4,73 μέτρα, μεγαλύτερη μεταξόνιο 2,88 μέτρα, αν και είναι ελαφρά στενότερο και αρκετά πιο κοντό από το SUV.

Kάτω από το αμάξωμα βρίσκεται ένα ηλεκτρικό πακέτο, το οποίο έχει προκύψει σε συνεργασία με την κινέζικη BYD. H μπαταρία κατασκευάζεται από την εταιρία Fudi που ανήκει στην BYD. Και οι ηλεκτροκινητήρες είναι και αυτοί κατασκευής BYD.

Advertisement

Tο ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει στην βασική έκδοση 184 ίππους και στην πιο ισχυρή 245 ίππους. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς από 16 έως 18 ιντσών. Το βάρος του bZ3 είναι 2.215 κιλά και έχει μέγιστη ταχύτητα 150 χλμ/ώρα.

Advertisement

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο μοντέλο για τις μπαταρίες και την αυτονομία του. Επίσης, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν θα είναι μόνο για την αγορά της Κίνας ή θα αν η Toyota θα το εξάγει. 

Πάντως σχεδιαστικά δείχνει αρκετά ώριμο και για τις ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες θα μπορούσε να έρθει με διαφορετικό ηλεκτρικό υπόβαθρο και ίσως κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στην εμφάνιση, πιθανόν ως hatchback στα πρότυπα της κλασικής Corolla.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tι λέει η Toyota για τη φόρτιση της μπαταρίας του bZ4X;
Αυτό είναι το Lexus RZ 450e, η πολυτελής εκδοχή του Toyota bZ4X
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Toyota bZ4X