Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όταν το Lexus Electrified Sport Concept σαγήνευσε το Goodwood (+video)

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όταν το Lexus Electrified Sport Concept σαγήνευσε το Goodwood (+video)

ΝΕΑ

Όταν το Lexus Electrified Sport Concept σαγήνευσε το Goodwood (+video)

ΝΕΑ

To φετινό «Goodwood Festival of Speed» ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα των τελευταίων ετών. Σε αυτό συνέβαλε και η παρουσία εκεί μοναδικών οχημάτων όπως το πρωτότυπο Electrified Sport Concept της Lexus, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Τι είναι το Electrified Sport Concept της Lexus; Ακόμα ένα ακόμα πρωτότυπο της ιαπωνικής εταιρείας; Μια υλοποίηση, μια σπουδή και εφαρμογή ιδεών των σχεδιαστών της εταιρείας για ένα sportscar; Μια επίδειξη ισχύος;

Όλα τα παραπάνω είναι αληθή και περιλαμβάνονται στη διαδικασία δημιουργίας του πρωτότυπου οχήματος. Ωστόσο, υπάρχει και κάτι επιπλέον -το σημαντικότερο. Το Electrified Sport Concept μάς προϊδεάζει για το πώς θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο supercar της Lexus.

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική εταιρεία διάλεξε έναν χαρακτηριστικό τρόπο για να αποκαλύψει στο εντυπωσιακό πρωτότυπο στο κοινό και τους επισκέπτες του Φεστιβάλ: Τη μέθοδο του «unboxing», όπου το όχημα εμφανίζεται σταδιακά μέσα από το ειδικό κοντέινερ μεταφοράς.

Το Electrified Sport Concept είναι η υλοποίηση του οράματος των ανθρώπων της Lexus για ένα μελλοντικό πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων. Το στυλ του και η γενικότερη σχεδίαση του αμαξώματος αναπτύχθηκε αρχικά στο στούντιο σχεδιασμού Calty της εταιρείας στην Καλιφόρνια. Οι αναλογίες των όγκων του είναι αυτές ενός αυθεντικού και διαχρονικού οχήματος σπορ επιδόσεων, το οποίο καινοτομεί αλλά και αφήνει την αίσθηση ότι θα μείνει στην ιστορία.

Advertisement

Εκτός από τη σχεδίασή του, το πρωτότυπο εντυπωσιάζει και με την τεχνολογία του. Σύμφωνα με τη Lexus, διαθέτει συσσωρευτές στερεού τύπου ηλεκτρολύτη, οι οποίοι αναμένεται να του δίνουν μια αυτονομία 700 χλμ. Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερα στοιχεία, εκτιμάται ότι το Electrified Sport Concept θα επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,0 δευτερόλεπτα, χρόνος που αντιστοιχεί σε αυτόν ενός κορυφαίου hypercar.

Advertisement

To πρωτότυπο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2021 από τον ίδιο τον Akio Toyoda, τον Πρόεδρο της Toyota Motor Corporation (στην οποία ανήκει η Lexus). To γεγονός ότι το αποκάλυψε ο ίδιος δείχνει τη σημασία που δίνουν σε αυτό, καλύτερα στο μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από αυτό.

Advertisement

Η αποδοχή και το έκδηλο ενδιαφέρον από το πλήθος των παρευρισκόμενων επισκεπτών στο «Goodwood Festival of Speed» έδειξε ότι η Lexus έχει πλέον και το ουσιαστικό εφαλτήριο για να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην παραγωγή του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου supercar της.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο αυτοκινητικός Τύπος σε όλο τον κόσμο θεωρεί το Electrified Sport Concept ως τον διάδοχο του LFA, του πρώτου supercar που δημιούργησε η Lexus και το παρουσίασε επίσημα τον Οκτώβριο του 2009 στο Τόκιο, στην επέτειο των 20 ετών από την ίδρυση της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι κινητήρα θα έχει ο διάδοχος του θρυλικού Lexus LFA;
Ηλεκτρικό το μέλλον για τα Toyota MR2 και Lexus LFA
Νέο Lexus UX: Φέρνει πιο κοντά το αύριο…