Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού που θα γίνει το τεράστιο εργοστάσιο αυτοκινήτων των Κινέζων

Ελλάδα 2:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιδού που θα γίνει το τεράστιο εργοστάσιο αυτοκινήτων των Κινέζων

ΝΕΑ

Ιδού που θα γίνει το τεράστιο εργοστάσιο αυτοκινήτων των Κινέζων

ΝΕΑ

Με επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρεία επιβεβαίωσε οτι θα κάνει επένδυση μαμούθ στο έδαφος της Ε.Ε. και να δημιουργήσει γραμμή παραγωγής των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Η BYD (Build Your Dreams) επεκτείνεται δυναμικά στην ευρωπαϊκή αγορά και πλέον αυτό δεν αφορά μόνο στις πωλήσεις της.

Εκπρόσωπός της ανακοίνωσε ότι η κινεζική εταιρεία θα ξεκινήσει τη δημιουργία ενός καινούργιου υπερσύγχρονου εργοστασίου στην Ε.Ε. και συγκεκριμένα στην πόλη Szeged, στα νότια της Ουγγαρίας.

Αναμφίβολα είναι μία μεγάλη νίκη της Ουγγρικής Κυβέρνησης, απέναντι στις υπόλοιπες της Ε.Ε., που έδωσαν μάχη για την επένδυση αυτή, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει προοδευτικά, τουλάχιστον 20.000 θέσεις εργασίας και να συμβάλλει σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το εργοστάσιο θα κατασκευάζονται τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της το οποίο θα προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά.

Θα χρησιμοποιεί ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε σημαντικό βαθμό και όλη η κατασκευαστική διαδικασία για τη δημιουργία του αλλά και κατά τη λειτουργία του θα προστατεύει το οικοσύστημα της περιοχής, όπως ανακοινώνει η BYD.

Η επιλογή της Ουγγαρίας για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου της. το πρώτο της στη Γηραιά Ήπειρο, έγινε αφενός λόγω της κεντρικής γεωγραφικής θέσης της σε αυτή όσο και χάρη στα εχέγγυα που της έδωσε η κυβέρνηση της χώρας για να γίνει η επένδυση.

Advertisement

Η BYD έχει ήδη εμπορική παρουσία σε 19 κράτη της Ευρώπης και έχει αναπτύξει ένα δίκτυο 230 αντιπροσώπων. Τα μοντέλα που διαθέτει σε αυτές είναι τα Atto 3 (φωτογραφία), Dolphin, Han, Tang και Seal.

Advertisement

Ο εμπορικός στόχος που έχει θέσει η κινεζική εταιρεία είναι να κατέχει μερίδιο αγοράς 10% επί των ετήσιων συνολικών ευρωπαϊκών πωλήσεων, ως το 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρέμε Ευρώπη: Έρχονται 1.305 άλογα σε τιμή «χώμα»!
Αγοράζουν καράβια γιατί… τσαντίστηκαν
Και το Fang Cheng Bao 3 είναι έτοιμο

 

Advertisement