Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρέμε Ευρώπη: Έρχονται 1.305 άλογα σε τιμή «χώμα»!

Ελλάδα 14:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρέμε Ευρώπη: Έρχονται 1.305 άλογα σε τιμή «χώμα»!

ΝΕΑ

Τρέμε Ευρώπη: Έρχονται 1.305 άλογα σε τιμή «χώμα»!

ΝΕΑ

Η BYD αποκάλυψε τις προδιαγραφές του υπεραυτοκινήτου της YangWang U9. Και σε τιμή που οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν.

Advertisement
Advertisement

 

Η BYD αποκάλυψε τις προδιαγραφές για το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο YangWang U9, το οποίο είναι έτοιμο για παραγωγή, αποκαλύπτοντας ακόμη μεγαλύτερη ισχύ από την αρχικά αναμενόμενη.

Διαθέτοντας τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ο καθένας από τους οποίους αποδίδει 326 ίππους, το U9 φτάνει συνολικά τους εντυπωσιακούς 1.305 ίππους, ξεπερνώντας τις προηγούμενες προσδοκίες των 1.100 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, παρά την τεράστια ισχύ του, το όχημα ζυγίζει 2.475 κιλά, περίπου 175 κιλά βαρύτερο από το Rimac Nevera και αισθητά περισσότερο από τα παραδοσιακά υπεραυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Με μήκος 4.966 χιλιοστά πλάτος 2029 χιλιοστά και ύψος 1.295 χιλιοστά, το U9 φιλοξενεί μια μεγάλη μπαταρία 100 kWh τοποθετημένη μεταξύ των αξόνων, κατασκευασμένη από την FinDreams, μια θυγατρική της BYD.

Advertisement

Με τη απίστευτη ισχύ του, το U9 επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2 δευτερόλεπτα και φτάνει σε τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τις κινεζικές δοκιμές, διαθέτει αυτονομία 700 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση.

Advertisement

Το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στο U9 είναι το προηγμένο σύστημα ανάρτησης “Disus-X”, το οποίο ενσωματώνει πολύπλοκα συστήματα ελέγχου για κάθετη, πλευρική και διαμήκη κίνηση, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να κινείται σε τρεις τροχούς και να εκτελεί ελιγμούς αναπήδησης.

Παρά την τεχνολογία αιχμής του, το YangWang U9 διατηρεί μια σχετικά προσιτή τιμή στην Κίνα κοντά στις 135.000 ευρώ, όταν τα άλλα ηλεκτρικά hypercars αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αγοράζουν καράβια γιατί… τσαντίστηκαν
Η BYD με νέο νούμερο ορόσημο
BYD: Εργοστάσιο και στην Ευρώπη

Advertisement