Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

EuroNCAP: Ποιό κινεζικό αυτοκίνητο διέπρεψε;

Ελλάδα 11:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

EuroNCAP: Ποιό κινεζικό αυτοκίνητο διέπρεψε;

ΝΕΑ

EuroNCAP: Ποιό κινεζικό αυτοκίνητο διέπρεψε;

ΝΕΑ

Ο EuroNCAP διενήργησε νέες δοκιμές πρόσκρουσης σε δέκα καινούργια μοντέλα, τόσο ευρωπαϊκά όσο και κινεζικά. Τα αποτελέσματα προκαλούν ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

Το Atto 3 της BYD ήταν ένα από αυτά τα οκτώ νέα μοντέλα τα οποία υπεβλήθηκαν στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP. Από τις διαδικασίες που ακολουθούν τα στελέχη του, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της κινεζικής εταιρείας πήρε πέντε αστέρια, δηλαδή την ανώτατη διάκριση ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, το Atto 3 απέσπασε βαθμολογία 91% στην προστασία των ενηλίκων επιβατών, 89% σε αυτή των παιδιών, 69% για την ασφάλεια πεζών και δικυκλιστών και 74% για τα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο αυτοκίνητο ήταν επίσης ηλεκτροκίνητη Mercedes-EQ EQE, η οποία σημείωσε πολύ υψηλή τεχνολογία σε όλες τις δοκιμασίες. Αναλυτικότερα, πήρε 95% στην προστασία των ενηλίκων επιβατών, 91% γι’ αυτή των παιδιών, 83% για την ασφάλεια πεζών και δικυκλιστών και 81% για τα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού.

Πέντε αστέρια πήρε και το Mazda CX-60 για το οποίο ο EuroNCAP έδωσε βαθμολογία 88% στην προστασία των ενηλίκων επιβατών, 91% γι’ αυτή των παιδιών, 89% για την ασφάλεια πεζών και δικυκλιστών και 76% για τα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού.

Advertisement

Την ανώτατη διάκριση του Οργανισμού πήρε και η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer. Συγκεκριμένα, το καινούργιο μοντέλο της βαυαρικής εταιρείας πήρε 88% για την προστασία των ενηλίκων επιβατών, 81% για την αντίστοιχη των παιδιών, 79% για την ασφάλεια πεζών και δικυκλιστών και 92% για τα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού.

Advertisement

Εκτός από αυτή, δοκιμές πρόσκρουσης έγιναν και στην καινούργια X1 η οποία πήρε, επίσης, πέντε αστέρια καθώς σημείωσε πήρε 86% για την προστασία των ενηλίκων επιβατών, 89% για την αντίστοιχη των παιδιών, 76% για την ασφάλεια πεζών και δικυκλιστών και (επίσης) 92% για τα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού.

Advertisement

Δοκιμές πρόσκρουσης έγιναν και στα Seat Ibiza και Arona, τα οποία πήραν πέντε αστέρια και τα δύο. Συγκεκριμένα, το Ibiza είχε ποσοστά 83% για την προστασία των ενηλίκων επιβατών, 82% για την αντίστοιχη των παιδιών, 66% για την ασφάλεια πεζών και δικυκλιστών και 70% για τα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού.

Το Arona, είχε 83% για την προστασία των ενηλίκων επιβατών, επίσης 83% για την αντίστοιχη των παιδιών, 65% για την ασφάλεια πεζών και δικυκλιστών και 70% για τα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού.

Επόμενο μοντέλο στις δοκιμές πρόσκρουσης ήταν το Volkswagen Golf το οποίο πήρε την ανώτατη διάκριση με 88% για την προστασία των ενηλίκων επιβατών, 87% για την αντίστοιχη των παιδιών, 74% για την ασφάλεια πεζών και δικυκλιστών και 82% για τα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό του.

Σε ό,τι αφορά στο καινούργιο Citroen C5 X, η βαθμολογία που συγκέντρωσε δεν του έδωσε την ανώτατη διάκριση αλλά πήρε τέσσερα αστέρια. Τα αποτελέσματα των δοκιμών τού EuroNCAP έδειξαν 82% για την προστασία των ενηλίκων επιβατών, 87% γι’ αυτή των παιδιών, 69% για την ασφάλεια πεζών και δικυκλιστών και 66% για τα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού.

Τέλος, τέσσερα αστέρια πήρε και το Mobilize Limo, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της νέας εταιρείας που ίδρυσε η Renault. Συγκεκριμένα, πήρε 80% για την προστασία των ενηλίκων επιβατών, 75% γι’ αυτή των παιδιών, 69% για την ασφάλεια πεζών και δικυκλιστών και 71% για τα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Fabia: Με πέντε αστέρια στην κορυφή της ασφάλειας
Renault Arkana: Με κορυφαία ασφάλεια πέντε αστέρων
Το Euro NCAP ελέγχει Honda HR-V και DS 4 (+video)