Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κάνει το κινέζικο BYD Han στον «τάρανδο»; (+ video)

Ελλάδα 20:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι κάνει το κινέζικο BYD Han στον «τάρανδο»; (+ video)

ΝΕΑ

Τι κάνει το κινέζικο BYD Han στον «τάρανδο»; (+ video)

ΝΕΑ

Η BYD ξεκίνησε τις πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά και του Han, του μεγάλου ηλεκτροκίνητου μοντέλου της. Συνεπώς, είναι η ευκαιρία να αξιολογηθεί για την ικανότητά του αποφυγής εμποδίου κατά την κίνηση.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη της BYD δεν έκρυψαν ποτέ ότι στόχος τους είναι να κατασκευάζουν αυτοκίνητα που να έχουν πολυτελή στοιχεία στην κάθε κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Η πρόθεσή τους και το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους μένει να κριθεί στην πράξη, κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και σε ποιον βαθμό.

Ένα από τα δεδομένα αφορά και στην ουσιαστική αξιολόγηση των μοντέλων της κινεζικής εταιρείας. Και η διαδικασία αποφυγής ταράνδου είναι μια καλή ευκαιρία για να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι οι Ισπανοί συνάδελφοι της ιστοσελίδας km77.com βρήκαν το επόμενο αυτοκίνητο για να πραγματοποιήσουν το τεστ αποφυγής ταράνδου. Δεν είναι άλλο από το Han, το μεγάλων διαστάσεων αμιγώς ηλεκτροκίνητο τετράθυρο μοντέλο της BYD.

Το αυτοκίνητο της κινεζικής εταιρείας έχει μπαταρίες ονομαστικής ενεργειακής χωρητικότητας 85,4 kWh οι οποίες δίνουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία 521 χλμ. (κατά «WLTP»).

Advertisement

Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο ένας αποδίδει 245 ίππους και έχει μέγιστη ροπή 350 Nm και ο άλλος έχει μέγιστη ισχύ 272 ίππους και μέγιστη ροπή επίσης 350 Nm.

Advertisement

Σύμφωνα με την BYD, η μέγιστη συνδυαζόμενη απόδοση του Han είναι 517 ίπποι και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή φτάνει τα 700 Nm. Tέλος, το βάρος του οχήματος είναι 2.175 κιλά, χωρίς οδηγό και αποσκευές.

Το Han με το οποίο πραγματοποιήθηκε το «τεστ ταράνδου», όπως και αυτό του σλάλομ, διέθετε ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S τα οποία είναι πολύ καλά και προορίζονται για αυτοκίνητα που έχουν καλές επιδόσεις. Η διάστασή τους ήταν 245/45-R19.

Advertisement

Οι συνάδελφοι προσέγγισαν το Han με ενδιαφέρον, καθώς είναι ένα καινούργιο και άγνωστο μοντέλο για τους Ευρωπαίους. Ωστόσο, μάλλον δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της διαδικασίας, τόσο του σλάλομ όσο και του τεστ αποφυγής ταράνδου.

Οι λόγοι για τους οποίους συνέβη αυτό είναι εμφανείς στο σχετικό βίντεο στο οποίο κατεγράφησαν οι δοκιμασίες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παγκόσμια κυριαρχία των Κινέζων μέχρι το 2030!
To BYD Seal U στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου
«Καλπάζει» η BYD στην παγκόσμια αγορά