Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volkswagen προαναγγέλλει το νέο Golf R

Ελλάδα 14:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volkswagen προαναγγέλλει το νέο Golf R

ΝΕΑ

Η Volkswagen προαναγγέλλει το νέο Golf R

ΝΕΑ

Η προσπάθεια των ανθρώπων της Volkswagen να διατηρήσουν το Golf στο προσκήνιο συνεχίζεται, ιδίως εφέτος που συμπληρώνονται τα 50 χρόνια ύπαρξης του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Ο πάλαι ποτέ «βασιλιάς» των πωλήσεων της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, το Volkswagen Golf, έχει τα προβλήματά του, ως γνωστόν. Προβλήματα που προήλθαν τόσο από την μόδα των crossover/SUV οχημάτων όσο και από την ηλεκτροκίνηση.

Η γερμανική εταιρεία προσπαθεί να το διατηρήσει στην επιφάνεια της αγοράς αυτοκινήτου, άλλωστε αυτό είναι το δεύτερο σημαντικότερο μοντέλο στην ιστορία της, μετά τον «Σκαραβαίο».

Εφέτος, συμπληρώνεται μισός αιώνας από την πρώτη παρουσίασή του. Για να τιμήσουν το γεγονός, οι άνθρωποι της Volkswagen ανανέωσαν την όγδοη γενιά του.

Advertisement
Advertisement

Η επίσημη αποκάλυψή της έκδοσης Golf R έχει προγραμματιστεί για το προσεχές καλοκαίρι, ωστόσο η εταιρεία δημοσίευσε φωτογραφίες από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπά του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Zell am See (Αυστρία).

Σε αυτές, μπορούμε να δούμε ότι τα αυτοκίνητα φέρουν στο αμάξωμά τους καμουφλάζ μπλε και γαλάζιου χρώματος και τη φράση η οποία φροντίζει να τονίσει τα 50 χρόνια παρουσίας του μικρομεσαίου μοντέλου της εταιρείας.

Advertisement

Εκτός από τις αισθητικές αλλαγές στο αμάξωμα και στο εσωτερικό του, το επανασχεδιασμένο Golf θα διαθέτει και αναθεωρημένο ταμπλό και επικαιροποιημένο σύστημα infotainment, το οποίο έχει βελτιωθεί σε σχέση με πριν, όπως ανακοινώνει η Volkswagen.

Θυμίζουμε ότι αυτό είχε δεχτεί έντονη κριτική για τον τρόπο λειτουργίας του, για την πολυπλοκότητα χειρισμού του και για την έλλειψη φυσικών διακοπτών. Εξωτερικά, μπορούμε να δούμε ότι διαθέτει νέα LED φώτα, φωτιζόμενο εμπορικό λογότυπο και ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες.

Advertisement

Το επανασχεδιασμένο Golf R θα έχει τον δίλιτρο TSI (αυτόν με την κωδική ονομασία «EA888») όμως η απόδοσή του αναμένεται να είναι λίγο μεγαλύτερη, συγκριτικά. Τώρα, αποδίδει 320 ίππους.

Η επίσημη παρουσίαση του ανανεωμένου Golf R έχει προγραμματιστεί να γίνει το καλοκαίρι. Περισσότερες επιβεβαιωμένες πληροφορίες γι’ αυτό θα γίνουν γνωστές όσο πλησιάζουμε χρονικά στην επίσημη αποκάλυψή του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Από τον Σκαραβαίο στο I.D Buzz: 75 χρόνια δρόμος!
Τι αλλάζει στο ανανεωμένο VW Golf;
Κυριαρχία της VW στα SUV