Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κυριαρχία της VW στα SUV

Ελλάδα 12:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κυριαρχία της VW στα SUV

ΝΕΑ

Κυριαρχία της VW στα SUV

ΝΕΑ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε σαρωτικές επιδόσεις για το 2023, ενώ οι πωλήσεις τωνηλεκτρικών της σημείωσαν νέο ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

Με τρία best-seller στις πιο δημοφιλείς κατηγορίες των SUV η Volkswagen έχει κάθε καλό λόγο να αισθάνεται ότι το 2023 την αποχαιρέτησε κλείνοντάς της το μάτι.

Και μάλιστα ίδια την ώρα που ο όμιλός της επαναπροσδιορίζει και  επανασχεδιάζει το μέλλον του.

Πιο αναλυτικά η αύξηση των πωλήσεων του T-Roc κατά 16% στις 194.054 μονάδες πανευρωπαϊκά του έδωσε μια εύκολη νίκη έναντι του Toyota Yaris Cross στην κατηγορία των μικρών SUV, με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία του ερευνητικού φορέα Dataforce.

Advertisement
Advertisement

Αντίστοιχα οι πωλήσεις του Tiguan αυξήθηκαν κατά 17% στις 174.267 μονάδες με αποτέλεσμα να εκθρονίσει το Hyundai Tucson από την κορυφή των μεσαίων SUV.

Η άνοδος κατα 26% των πωλήσεων του πλήρως ηλεκτρικού ID.4 στις 85.268 μονάδες, του εξασφάλισαν την πρωτιά έναντι του Skoda Kodiaq στην επόμενη κατηγορία των SUV, σύμφωνα με στοιχεία που αντιπροσωπεύουν το 97% των πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Advertisement

Φουλ ηλεκτρικά!

Συνολικά, τα μοντέλα της VW ήταν Νο.1 σε 8 από τα 10 segments, που παρακολουθε΄’ι η Dataforce για το Automotive News Europe.

Advertisement

Το μικρό αυτοκίνητο με τις κορυφαίες πωλήσεις στην Ευρώπη ήταν το Dacia Sandero, το οποίο τερμάτισε δεύτερο συνολικά, πίσω από το Tesla Model Y, το οποίο εκτός από τον τίτλο του πιο δημοφιλούς αυτοκινήτου στην Ευρώπη κατέκτησε και αυτόν του κορυφαίου μεσαίου premium SUV.

Ενδιαφέρον είναι πως το Model Y με τις 254.822 πωλήσεις του σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ξεπέρασε το άθροισμα των πωλήσεων των τριών επόμενων μεσαίων premium SUV της κατάταξης που είναι τα Mercedes-Benz GLC, Volvo XC60 και BMW X3.

Advertisement

Το Tesla Model 3 συνέχισε τη πολύ καλή εμπορική του πορεία αφήνοντας πίσω του αντιπάλους όπως η BMW Σειρά 3, η Mercedes C-Class και το Audi A4 για τον τίτλο της premium μεσαίας κατηγορίας.

Μαζί με τα ID.4, Model Y και Model 3, η Porsche Taycan ήταν το τέταρτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατέκτησε κορυφή και συγκεκριμένα αυτή των πολυτελών σεντάν.

Η αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα βοήθησε να φτάσουν σε ένα νέο ορόσημο: για πρώτη φορά τα μοντέλα με μπαταρίες ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια πωλήσεις!

Ο προκαταρκτικός αριθμός από την Dataforce είναι 2.017.603, αύξηση 28% σε σχέση με το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW: To φτηνότερο ηλεκτρικό καθυστερεί λόγω Euro 7
Το teaser της VW για το νέο Golf (+video)
Ποιοί έφτιαξαν το πρωτότυπο Aegis Coupe (+video)