Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW εξελίσσει το αυτόματο παρκάρισμα και τα… ρομπότ φόρτισης

Ελλάδα 11:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW εξελίσσει το αυτόματο παρκάρισμα και τα… ρομπότ φόρτισης

ΝΕΑ

Η VW εξελίσσει το αυτόματο παρκάρισμα και τα… ρομπότ φόρτισης

ΝΕΑ

Στο μέλλον δεν θα χρειάζεται να είσαι εφοπλιστής, για να απολαύσεις κάποια ξεχωριστά προνόμια.

Advertisement
Advertisement

Η οδήγηση μπορεί να είναι διασκεδαστική, αλλά η στάθμευση και η φόρτιση σπάνια είναι κάτι άλλο από έναν σημαντικό μπελά, ειδικά στις καθημερινές συνθήκες των μεγάλων αστικών κέντρων.

Η θυγατρική εταιρεία λογισμικού της Volkswagen, η Cariad και η Bosch συνεργάζονται πάνω σε μια προηγμένη τεχνολογία που θα μπορούσε όχι μόνο να αντέξει την καθημερινή πίεση, αλλά να κάνει τους απλούς ανθρώπους να αισθανθούν ιδιαίτεροι προνομιούχοι!

Η κοινοπραξία, για λογαριασμό της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, συνεργάστηκε για να αναπτύξει ένα σύστημα που θα παρκάρει το αυτοκίνητό σας για εσάς σε πολυσύχναστα μέρη και θα διασφαλίσει επίσης ότι είναι φορτισμένο και έτοιμο για την επιστροφή σας.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι ακόμη τελειοποιημένο για να βγει στην παραγωγή, αλλά οι εταιρείες δίνουν στους επισκέπτες της CES 2024 στο Λας Βέγκας μια ματιά σε ένα λειτουργικό πρωτότυπο, υποδηλώνοντας ότι δεν είναι πολύ μακριά.

Στην πραγματικότητα, η τεχνολογία αυτόματης στάθμευσης είναι ήδη λειτουργική, επειδή είναι το ίδιο σύστημα που παρουσιάστηκε από τη Mercedes, πριν από μερικά χρόνια και έγινε διαθέσιμο στους Γερμανούς ιδιοκτήτες S-Class και EQS το 2022.

Advertisement

Απαιτείται η τοποθέτηση ειδικών αισθητήρων σε ένα χώρους στάθμευσης, κάτι που έχει ήδη συμβεί στο γκαράζ P6 στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης και η Bosch υποστηρίζει ότι έχει αρχίσει να εξοπλίζει και άλλα γκαράζ στη Γερμανία με την ίδια τεχνολογία.

Advertisement

Τα ρομπότ φόρτισης, τα οποία βγαίνουν από τα δικά τους σημεία στάθμευσης για να συνδέσουν αυτόματα ένα καλώδιο στο πλάι του αυτοκινήτου σας, από την άλλη πλευρά, βρίσκονται ακόμα στο στάδιο δοκιμών, αλλά ίσως θυμάστε ότι η VW έχει δείξει μη λειτουργικές ιδέες παρόμοιων τεχνολογία στο πρόσφατο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW: To φτηνότερο ηλεκτρικό καθυστερεί λόγω Euro 7
Το teaser της VW για το νέο Golf (+video)
Ποιοί έφτιαξαν το πρωτότυπο Aegis Coupe (+video)