Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι αλλάζει στο ανανεωμένο VW Golf;

Ελλάδα 14:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι αλλάζει στο ανανεωμένο VW Golf;

ΝΕΑ

Τι αλλάζει στο ανανεωμένο VW Golf;

ΝΕΑ

Η κριτική έπιασε τόπο και η VW αλλάζει όλα τα κακώς κείμενα στο Golf προσθέτοντας νέες τεχνολογίες και συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Και όπως πάντα, χωρίς δραματικές αλλαγές στην εξωτερική του εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Κάνοντας αισθητή την παρουσία της στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας, η Volkswagen αποκάλυψε ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του αναμενόμενου Golf “Mk8.5”, προσφέροντας μια πρώτη ματιά στην ανανεωμένη σχεδίαση.

Αν και όπως φαίνεται δεν υπέστη εκτεταμένες αλλαγές, το ανανεωμένο Golf παρουσίασε διαφοροποιήσεις στο κάτω μέρος της μάσκας, τις εισαγωγές αέρα και τα νέα φωτιστικά σώματα, ξεχωρίζοντας αισθητά από τον προκάτοχό του. Το πίσω μέρος αναμένεται να ακολουθήσει παρόμοιο μοτίβο ανανέωσης.

Το 2024 σηματοδοτεί την 50ή επέτειο του εμβληματικού Golf, το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 37 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως, εδραιώνοντας τη θέση του ως το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η επερχόμενη ανανέωση έχει ως στόχο να συντηρήσει την όγδοη γενιά μέχρι την άφιξη του αποκλειστικά ηλεκτρικού Mk9 στο τέλος της δεκαετίας.

Οι βασικές βελτιώσεις για το 2024 βρίσκονται στο εσωτερικό, εστιάζοντας στην εργονομία, την ποιότητα και τη λειτουργικότητα.

Advertisement

Η Volkswagen στοχεύει να αντιμετωπίσει τις επικρίσεις σχετικά με το εσωτερικό των σημερινών μοντέλων, παρουσιάζοντας ένα επανασχεδιασμένο ταμπλό που φιλοξενεί μια μεγαλύτερη κεντρική οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 12,9 ιντσών, η οποία συμπληρώνεται από έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,4 ιντσών και την πιο πρόσφατη πλατφόρμα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MIB.

Το σύστημα MIB, το οποίο έχει ήδη εφαρμοστεί στα ηλεκτρικά ID 3 και ID 7, υπόσχεται βελτιωμένες δομές μενού, ταχύτερες ταχύτητες επεξεργασίας και οθόνες υψηλότερης ανάλυσης.

Advertisement

Επιπλέον, ενσωματώνει μια βελτιωμένη έκδοση του φωνητικού βοηθού IDA, ο οποίος τροφοδοτείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη ChatGPT, επιτρέποντας πιο φυσικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ του χρήστη και του οχήματος.

Η Volkswagen έχει δώσει προτεραιότητα στην ευχρηστία, αντικαθιστώντας τους διακόπτες αφής του τιμονιού με παραδοσιακά φυσικά κουμπιά και ενσωματώνοντας πιο αναβαθμισμένα υλικά σε όλη την καμπίνα.

Advertisement

Το νέο Golf στοχεύει στην τελειοποίηση των ευαίσθητων στην αφή επιφανειών για τον έλεγχο του κλιματισμού, καθιστώντας τις ορατές και πιο εύχρηστες κατά τη νυχτερινή οδήγηση.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν νέες επιλογές τροχών, νέα χρώματα και μια πιθανή αναμνηστική έκδοση του GTI για τον εορτασμό της 50ης επετείου του Golf. Από εκεί και πέρα η γενικότερη εικόνα του μοντέλου, όπως και σε κάθε γενιά Golf, δεν έχει δραματικές αλλαγές στις αναλογίες και την γενικότερη σχεδιαστική του προσέγγιση.

Οι επιλογές κίνησης θα περιλαμβάνουν παραλλαγές σε απλές, ήπιες υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις, με βελτιώσεις για αυξημένη απόδοση σε όλη τη γκάμα. Παράλληλα επιβεβαιώνεται και η κατάργηση του χειροκίνητου κιβωτίου, καθώς η εξέλιξη του μοντέλου είχε ξεκινήσει με γνώμονα τις αλλαγές του Euro7, έστω και αν αυτές όπως φαίνεται θα πάρουν παράταση.

Τα eHybrid και GTE PHEV, για παράδειγμα, πρόκειται να ανταλλάξουν τους κινητήρες βενζίνης των 1,4 λίτρων με μια νεότερη, καθαρότερη μονάδα των 1,5 λίτρων, ενώ οι νέοι ηλεκτροκινητήρες τους θα έχουν αυξημένη ισχύ και μια μεγαλύτερη μπαταρία θα μπορούσε να αυξήσει την αυτονομία τους ως 100 χιλιόμετρα.

Τα ήπια υβριδικά βενζινοκίνητα αυτοκίνητα θα γίνουν επίσης πιο αποδοτικά και ένα νέο ήπιο υβριδικό ντίζελ, με την ονομασία eTDI, θα προστεθεί στη λίστα. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν οι γρήγορες εκδόσεις GTI θα έχουν κάποιας μορφής υβριδική διάταξη.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όταν θα παρουσιαστεί και επίσημα στην τελική του μορφή το ανανεωμένο Golf το οποίο θα ξεκινήσει να πωλείται μέσα στην άνοιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα τροπή στο ντέρμπι κορυφής για το ευρωπαϊκό best-seller
Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο VW Golf
Τι αλλάζει στο VW Golf GTI;