Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η συμμαχία που αλλάζει τα δεδομένα στην αυτοκινητοβιομηχανία

Ελλάδα 11:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η συμμαχία που αλλάζει τα δεδομένα στην αυτοκινητοβιομηχανία

ΝΕΑ

Η συμμαχία που αλλάζει τα δεδομένα στην αυτοκινητοβιομηχανία

ΝΕΑ

Η Ευρώπη θα είναι η πρώτη αγορά που θα αποκτήσει τα αυτοκίνητά της…

Advertisement
Advertisement

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της κοινοπραξίας, ανάμεσα στον όμιλο Stellantis και την Leapmotor, ο απόηχος μαρτυρά ότι αλλάζουν πολλά στη «σκακιέρα» του παιχνιδιού, για τον έλεγχο των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Η Ευρώπη θα είναι η πρώτη αγορά που θα αποκτήσει ηλεκτρικά Leapmotor κατασκευασμένα στην Κίνα, τα οποία θα πωλούνται από μια νέα κοινοπραξία με έδρα την Ολλανδία.

Η κοινοπραξία αυτή περιλαμβάνει επίσης μια επιλογή κατασκευής στην Ευρώπη, για την αποφυγή πιθανών δασμών από έρευνα της ΕΕ.

Advertisement
Advertisement

Η Stellantis θα διευρύνει την προσφορά της σε χαμηλές τιμές ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία, με μοντέλα της Leapmotor από τα τέλη του επόμενου έτους στην Ευρώπη.

Μετά τη συμφωνία της Stellantis να αγοράσει ένα μερίδιο στην κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων , ο όμιλος έχει τώρα μια άλλη μάρκα που απευθύνεται σε καταναλωτές «που έχουν επίγνωση του κόστους, αλλά θέλουν την καλύτερη τεχνολογία στα προϊόντα τους», δήλωσε η CFO Natalie Knight, περιγράφοντας τη Leapmotor ως τη 15η μάρκα της Stellantis!

Advertisement

Η Knight είπε, επίσης, ότι η Ευρώπη θα είναι η πρώτη αγορά για τα ηλεκτρικά οχήματα της Leapmotor, με τις πωλήσεις και τα έσοδα να «ενοποιούνται πλήρως» στον ισολογισμό Stellantis.

Advertisement

Στόχος οι 500.000 πωλήσεις!

Ο όμιλος Stellantis θα επενδύσει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, για να αποκτήσει μερίδιο 20% στη μητρική εταιρεία της Leapmotor. Οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν μια κοινή επιχείρηση με έδρα την Ολλανδία με την ονομασία Leapmotor International. Θα ελέγχεται από τη Stellantis, η οποία θα έχει μερίδιο 51%.

Η κοινοπραξία στοχεύει σε 500.000 πωλήσεις εκτός Κίνας έως το 2030, σύμφωνα με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου της Stellantis, η οποία ανέφερε επίσης ότι η Leapmotor στοχεύει να πουλά 1 εκατομμύριο μονάδες ετησίως στην Κίνα μακροπρόθεσμα.

Advertisement

Σύμφωνα με στοιχεία της Dataforce, ο Όμιλος Volkswagen είναι ο κορυφαίος σε πωλήσεις BEV στην Ευρώπη και επίσης στις συνολικές πωλήσεις οχημάτων. Στις πωλήσεις BEV, η Tesla βρίσκεται στο Νο. 2 μπροστά από τη Stellantis στο Νο. 3.

Μέσα στους στόχους της νέας κοινοπραξίας, αναφέρεται και η ανάπτυξη νέων, προσιτών οικονομικά, ηλεκτρικών μοντέλων, σε όλες τις κατηγορίες και στα επαγγελματικά οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Stellantis: Πόσο θα μειώσει το βάρος των μπαταριών;
Κριτική από τη Stellantis στα σύγχρονα αυτοκίνητα
Το αγχολυτικό σχέδιο της Stellantis