ΝΕΑ

H Stellantis συμμαχεί με Κινέζους!

Ελλάδα 17:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Stellantis συμμαχεί με Κινέζους!

ΝΕΑ

H Stellantis συμμαχεί με Κινέζους!

ΝΕΑ

Η συμφωνία ενισχύει την παρουσία της Stellantis στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και όχι μόνο.

Advertisement
Advertisement

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι αγοράζει μερίδιο 21% στην κατασκευαστή EV Leapmotor, σε μια συμφωνία 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα της δώσει νέα πνοή στην Κίνα.

Οι δύο όμιλοι, θα δημιουργήσουν μια κοινοπραξία με έδρα την Ολλανδία, στην οποία η Stellantis θα κατέχει μερίδιο 51%, δίνοντάς της αποκλειστικά δικαιώματα για την εξαγωγή, την πώληση και την κατασκευή προϊόντων της Leapmotor εκτός Κίνας.

Η συμφωνία, η οποία ακολουθεί αυτή των Volkswagen-Xpeng που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, προαναγγέλλει μια νέα εποχή συμμαχιών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα και αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο η χώρα αναδεικνύεται σε παγκόσμιο κέντρο τεχνολογίας EV.

Advertisement
Advertisement

«Η κινεζική επέλαση είναι ορατή παντού», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στην πόλη Hangzhou της ανατολικής Κίνας. «Με αυτή τη συμφωνία μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτήν, αντί να γίνουμε θύματα, παραδέχθηκε με παρρησία ο Tavares, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν είναι μια «συμφωνία… Δούρειος ίππους».

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Stellantis κλείνει επίσης την άλλη κοινοπραξία της στην Κίνα που κατασκευάζει Jeeps για την εγχώρια αγορά, με την Guangzhou Automobile Group, μετά από απογοητευτικά αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Stellantis: Πόσο θα μειώσει το βάρος των μπαταριών;
Κριτική από τη Stellantis στα σύγχρονα αυτοκίνητα
Το αγχολυτικό σχέδιο της Stellantis