Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπάρχει πιθανότητα η Ferrari να εξαγοράσει άλλη εταιρεία;

Ελλάδα 22:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπάρχει πιθανότητα η Ferrari να εξαγοράσει άλλη εταιρεία;

ΝΕΑ

Υπάρχει πιθανότητα η Ferrari να εξαγοράσει άλλη εταιρεία;

ΝΕΑ

Τη θεωρούμε μια αυτόνομη μάρκα, ακόμα και όταν η Ferrari άνηκε στη FIAT και την FCA.

Advertisement
Advertisement

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ferrari έχει περάσει από πολλές διακυμάνσεις, διαχρονικά. Ωστόσο, στο συλλογικό υποσυνείδητο πάντα θεωρούταν ως μια αυτόνομη εταιρεία, αυτή του Έντσο Φερράρι.

Βεβαίως, ήδη από το 1969 η ιστορική φίρμα τού Maranello πέρασε στην ιδιοκτησία της Fiat και κατόπιν στην Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Όμως, από το 2016 και έπειτα η Ferrari ανήκει στους μετόχους της.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο ο μεγαλύτερος αυτών έγινε η Exor N.V., μια ολλανδική ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου, η οποία απέκτησε το 24,4% των μετοχών της και η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Ανιέλι (τι σας θυμίζει το επίθετο;).

Advertisement
Advertisement

Η εμπορική πορεία της και η ανάπτυξη των νέων μοντέλων της από το 2016 και έπειτα είναι αξιοσημείωτη. Πέρυσι, η Ferrari πούλησε 13.221 καινούργια οχήματα, αριθμός-ρεκόρ στην ως τώρα ιστορία της.

Η αξία της στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου ξεπέρασε αυτή του Ομίλου Stellantis, στον οποίο ανήκει η Fiat Chrysler Automobiles, και οι ως τώρα ενδείξεις προδιαγράφουν μια ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξή και ισχυροποίησή της στην αγορά.

Advertisement

Με αυτά τα δεδομένα θα μπορούσε η Ferrari να εξαγοράσει κάποια άλλη εταιρεία, κατά προτίμηση που να κατασκευάζει supercars και ιταλική; Την απάντηση στην ερώτηση έδωσε ο Μπενεντέτο Βίνια, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε συνέδριο που οργάνωσε το Bloomberg ο Βίνια τόνισε: «Δεν νομίζω ότι έχει νόημα για εμάς να εξαγοράσουμε άλλους κατασκευαστές supercars. Θα εστιάσουμε στο να συνεχίσουμε τις συνεργασίες με εταιρείες, αλλά δίνοντας έμφαση στο να διατηρήσουμε το DNA της Ferrari και τον πολυτελή χαρακτήρα της».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η συναρπαστική ιστορία της πρώτης Ferrari
Μια Ferrari Monza SP1 από Lego
Πόσο κοστίζει μία Ferrari στην Ελλάδα και πόσο στην Ελβετία;