Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ναι! Θα μπορέσετε να αποκτήσετε τη Ferrari Purosangue σας!

Ελλάδα 18:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ναι! Θα μπορέσετε να αποκτήσετε τη Ferrari Purosangue σας!

ΝΕΑ

Ναι! Θα μπορέσετε να αποκτήσετε τη Ferrari Purosangue σας!

ΝΕΑ

Η Ferrari ανακοίνωσε ότι αλλάζει την τακτική της και θα ανοίξει εκ νέου τη λίστα παραγγελιών για την Purosangue.

Advertisement
Advertisement

Η επίσημη παρουσίασή της έγινε πέρυσι, στις 13 Σεπτεμβρίου. Λίγες ώρες αργότερα, τα στελέχη τής Ferrari είδαν τι συνέβαινε με τη ζήτηση για την Purosangue. Το ανέμεναν, αλλά όχι στον βαθμό που αυτό συνέβη.

Έπειτα από τις θετικότατες αντιδράσεις υποδοχής τού νέου μοντέλου από το κοινό, είχαν πάρει ήδη την απόφασή τους. Εντούτοις, την ανακοίνωσαν στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου.

Θα σταματούσαν να δέχονται παραγγελίες για το πρώτο SUV μοντέλο στην ιστορία της εταιρείας επειδή ήδη από τις πρώτες ώρες της παρουσίασής της ο αριθμός τους ήταν τέτοιος που είχε καλύψει την παραγωγή του μοντέλου για τα επόμενα δύο χρόνια!

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη τής Ferrari γνώριζαν από πριν το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών για την Purosangue. Ωστόσο, είχαν θέσει ως όριο να μην ξεπεράσει ο αριθμός της το 20% της συνολικής ετήσιας παραγωγικής δυνατότητας της εταιρείας.

Αυτό έγινε τόσο για να διατηρηθεί η αποκλειστικότητα του μοντέλου όσο και να μην διαταραχτεί η κατασκευή των υπόλοιπων που διαθέτει στην γκάμα της Ferrari.

Advertisement

Ωστόσο, τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Ferrari για το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν (επίσης) καλύτερα απ’ όσο ανέμεναν στο Maranello. Όπως ανακοινώθηκε, σε αυτό το χρονικό διάστημα τα κέρδη προ φόρων, τόκων και απόσβεσης (δείκτης «EBITDA») της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 27% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

Advertisement

Συγκεκριμένα, το ποσό έφτασε τα 537 εκατομμύρια ευρώ. Το πρώτο τρίμηνο του 2023 η Ferrari παρέδωσε στους ιδιοκτήτες τους 3.567 οχήματά της, αριθμός ο οποίος ήταν κατά 9,7% αυξημένος συγκριτικά με αυτόν του ίδιου περυσινού διαστήματος.

Ο Μπενεντέτο Βίνια (Benedetto Vigna), ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, δήλωσε σχετικά: «Ξαφνιαστήκαμε θετικά με το μεγάλο ενδιαφέρον (για την Purosangue). Έτσι αποφασίσαμε να ανοίξουμε και πάλι τη λίστα παραγγελιών». Πάντως, ο Βίνια ξεκαθάρισε ότι όποιος παραγγείλει τώρα το αυτοκίνητο θα το παραλάβει το 2026.

Τέλος, το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τα οικονομικά αποτελέσματα αναμένονται ακόμα πιο αυξημένα, καθώς θα ενισχυθούν από τις περισσότερες πωλήσεις τόσο της Purosangue όσο και άλλων μοντέλων τής εταιρείας όπως η 296 GTB ή η 812 Competizione.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε την απίστευτη Ferrari Purosangue!
Σήκω Έντζο για να δεις: Ένα SUV κάνει γύρους στο Φιοράνο! (+video)
Σε δημοπρασία η Ferrari F40 θρυλικού πιλότου της Formula 1