Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα θα κερδίζατε αν είχατε επενδύσει στην Ferrari;

Ελλάδα 13:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα θα κερδίζατε αν είχατε επενδύσει στην Ferrari;

ΝΕΑ

Πόσα θα κερδίζατε αν είχατε επενδύσει στην Ferrari;

ΝΕΑ

Αν αγοράσετε μια Ferrari κερδίζετε σε συγκινήσεις. Αν όμως είχατε αγοράσει μετοχές της Ferrari θα κερδίζατε πολλά χρήματα.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί καταστάσεις όπως η πανδημία, η οικονομική κρίση ή ο πόλεμος στην Ουκρανία να ταλανίζουν τον πλανήτη, όμως όλα αυτά δεν φαίνεται να αγγίζουν την Ferrari.

H ιστορική ιταλική μάρκα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η αξία της στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου φθάνει τα 49,59 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ένα νούμερο απίστευτο για τα δεδομένα του μεγέθους της εταιρίας, το οποίο μάλιστα την φέρνει πιο πάνω από την πρώην μητρική της εταιρία, το γκρουπ Stellantis.

Advertisement
Advertisement

Η αξία της μετοχής της Ferrari ανέβηκε φέτος κατά 34%, κάτι που την έφερε αρκετά ψηλότερα σε αποτίμηση πάνω από τα 47,29 δισ. ευρώ της Stellantis.

H Ferrari αποσχίστηκε από το γκρουπ FCA (πλέον Stellantis) το 2015 με την εισαγωγή της στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Μιλάνου.

Η τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς ήταν 52 δολάρια ανά μετοχή. Αυτή την εποχή η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται πάνω από τα 295 δολάρια ανά μετοχή.

Advertisement

Το 2022 η εταιρία παρέδωσε 13.221 οχήματα, αρκετά περισσότερα από τα 11.155 οχήματα του 2021, με καθαρά κέρδη ύψους 939 εκατ. ευρώ, τα υψηλότερα από ποτέ.

Το 2023 έχει ξεκινήσει ιδιαίτερα θετικά για την μάρκα, με αύξηση των πωλήσεων κατά 9,7% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2022. Και μάλιστα έχει ανακοινωθεί ότι οι παραγγελίες της εταιρίας έχουν κλείσει για κάποια μοντέλα μέχρι το 2025.

Advertisement

Για φέτος η εταιρία σχεδιάζει να παρουσιάσει τρία μοντέλα μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η Purosangue αναμένεται να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις και τα κέρδη σε ιστορικά ρεκόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ferrari δεν τελειώνει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης
Έλεος! Με εξακύλινδρο υβριδικό η διάδοχος της LaFerrari;
Ναι! Θα μπορέσετε να αποκτήσετε τη Ferrari Purosangue σας!

 

Advertisement