Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari: Όχι στην αυτόνομη οδήγηση

Ελλάδα 19:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Όχι στην αυτόνομη οδήγηση

ΝΕΑ

Ferrari: Όχι στην αυτόνομη οδήγηση

ΝΕΑ

Μοιάζει παράλογο να αγοράζεις μια Ferrari και να αφήνεις το σύστημα αυτόνομης οδήγησης να την κυκλοφορεί.

Advertisement
Advertisement

Σε έναν κόσμο που αλλάζει με ασύλληπτα γρήγορους ρυθμούς, εταιρίες όπως η Ferrari προσπαθούν να βρουν το στίγμα τους για την επόμενη ημέρα.

Η ιστορική ιταλική μάρκα, δείχνει ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα, αν και όπως γράψαμε, θέλει να διατηρήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετά το 2035.

Για να γίνει αυτό, σύμφωνα με το αφεντικό της Benedetto Vigna, θα ρίξει το βάρος της στα συνθετικά καύσιμα, τα οποία όλο και περισσότερο φαίνεται να είναι μία βιώσιμη λύση, έστω γι’ αυτούς τους μικρούς κατασκευαστές.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία δεν θα μείνει πίσω στις ψηφιακές τεχνολογίες, και στην χρήση των ηλεκτρονικών για σκοπούς όπως την μείωση της κατανάλωσης ή την βελτίωση της ψυχαγωγίας των επιβατών.

Όμως είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούν με τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Βέβαια αυτό είναι κάτι που περιμέναμε από την Ferrari καθώς μοιάζει παράλογο να αγοράζεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο για να το οδηγούν κάμερες και σένσορες.

Advertisement

Όμως σίγουρα θα υπάρχουν καταναλωτές που θα εκτιμούσαν ένα ημι-αυτόνομο σύστημα οδήγησης, ιδίως σε αυτοκίνητα τύπου Purosangue, αν και το αφεντικό της εταιρίας είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα ακολουθήσουν αυτό τον δρόμο.

Όσο για τα οικολογικά της καθήκοντα, η Ferrari θα παραμείνει πιστή στο πρόγραμμά της για να ανθρακικά ουδέτερη μέχρι το 2035. Πάντως τα e-fuels είναι σίγουρο ότι θα επεκτείνουν για κάμποσα χρόνια ακόμα αυτό το όριο για την Ferrari αλλά και τις υπόλοιπες αντίστοιχες εταιρίες κατασκευής supercars.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:|
Έλεος! Με εξακύλινδρο υβριδικό η διάδοχος της LaFerrari;
Ναι! Θα μπορέσετε να αποκτήσετε τη Ferrari Purosangue σας!
Οδηγούμε την απίστευτη Ferrari Purosangue!