Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η μοναδικότητα του Volvo XC60 Recharge AWD

Ελλάδα 19:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μοναδικότητα του Volvo XC60 Recharge AWD

ΝΕΑ

Η μοναδικότητα του Volvo XC60 Recharge AWD

ΝΕΑ

Είναι από τους πρωτοπόρους στην κατηγορία του. Είναι δημιούργημα κορυφαίας τεχνολογίας και ποιότητας. Είναι το αυτοκίνητο που μπορεί να σε ευαισθητοποιήσει για το περιβάλλον. Είναι το Volvo XC60 Recharge.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo έδειξε τον δρόμο στους άμεσους ανταγωνιστές της στη συγκεκριμένη κατηγορία των πολυτελών SUV μοντέλων με το XC60 Recharge.

Η plug-in υβριδική έκδοσή του καινοτόμησε με το να ενσωματώσει σε αυτό την πιο σύγχρονη τεχνολογία προστασίας του περιβάλλοντος και επιτρέποντας στον οδηγό του και στους επιβάτες του να κινούνται με άνεση και ησυχία για μεγάλη απόσταση, χρησιμοποιώντας το ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Το XC60 Recharge είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για την απόκτηση ενός καινούργιου αυτοκινήτου. Γιατί το υποστηρίζουμε αυτό; Επειδή έχει την καλύτερη αναλογία τιμής προς αξία από όλα. Μάλιστα, η Volvo το αναβάθμισε πρόσφατα, προσφέροντας ένα ακόμα πιο πλήρες αυτοκίνητο σε κάθε τομέα του.

Advertisement
Advertisement

Ως ένα γνήσιο Volvo έχει το πληρέστερο πακέτο εξοπλισμού ασφάλειας και άνεσης από οποιοδήποτε άλλο. Ταυτόχρονα είναι πολύ κομψό και πρακτικότατο και με το εσωτερικό του να είναι ασυναγώνιστα ευρύχωρο και εργονομικό.

Οι Σουηδοί γνωρίζουν καλύτερα από όλους πώς να προστατεύουν το περιβάλλον αλλά και να δημιουργούν αυτοκίνητα με πολύ σπορ χαρακτήρα και επιδόσεις. Η προσπάθειά τους γι’ αυτά τα δύο δεν σταματά ποτέ και το XC60 Recharge το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο.

Advertisement

Το XC60 Recharge Τ8 AWD είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα. O συνδυασμός του προηγμένου δίλιτρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 317 ίππων με τον ηλεκτροκινητήρα των 145 ίππων συνιστούν ένα απαράμιλλο σύνολο το οποίο αποδίδει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 455 ίππων και αντίστοιχη ροπή 709 Nm!

Αυτό σημαίνει επιδόσεις ενός supercar, καθώς επιταχύνει από στάση έως τα 0-100 χλμ./ώρα μόλις σε 4,5 δευτερόλεπτα! Αποδεικνύει το σπορ στοιχείο του χαρακτήρα του αλλά δεν είναι το μόνο. Ο οικολογικός χαρακτήρας του είναι το εξίσου σημαντικό άλλο δεδομένο του.

Advertisement

Πέρυσι, η Volvo αναβάθμισε τις μπαταρίες του Plug-in Hybrid συστήματος, κάνοντας ακόμα πιο αποδοτικές και επιτρέποντας στο XC60 Recharge Τ8 AWD να κινείται ως αμιγώς ηλεκτρικό για πολύ μεγαλύτερη απόσταση.

Συγκεκριμένα οι μπαταρίες του είναι ενεργειακής χωρητικότητας 18,8 kWh  οι οποίες επιτρέπουν στον οδηγό να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο για να διανύσει αμιγώς ηλεκτρικά έως και 78 χλμ. σε μεικτή χρήση (κατά «WLTP») ή έως και 94 χλμ. για μετακινήσεις εντός πόλης (κατά «WLTP») που βέβαια είναι και αυτές της καθημερινότητας.

Advertisement

Αυτό σημαίνει πως για τις ημερήσιες αστικές ή περιαστικές διαδρομές είναι στην ουσία ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που κινείται εξαιρετικά οικονομικά και φυσικά χωρίς να επιβαρύνει διόλου το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα έξω από την πόλη, σε ταξίδι είτε για εργασία είτε για διακοπές, δεν επβαρύνει τον οδηγό του με καμία ανησυχία και κανένα άγχος αναφορικά με την αυτονομία. Και αυτό γιατί ο κινητήρας βενζίνης του του επιτρέπει να καλύψει πολλά χιλιόμετρα και μάλιστα ιδιαίτερα οικονομικά, ενώ ο ανεφοδιασμός του με καύσιμο μπορεί να γίνει μέσα σε ελάχιστο χρόνο και σε οποιοδήποτε πρατήριο.

Θα μπορούσε κανείς να πει πως πρακτικά το XC60 Recharge είναι δύο αυτοκίνητα -ένα ηλεκτρικό και ένα υβριδικό- σε ένα. Ή ακόμα καλύτερα τρία σε ένα μιας και μπορεί να κινηθεί με χαρακτηριστική ευκολία και πέρα από την άσφαλτο. Το σύγχρονο σύστημα τετρακίνησης AWD που διαθέτει, το μεγάλο ύψος του από το έδαφος (217 χιλιοστά) και οι μεγάλες γωνίες προσέγγισης (20 μοίρες), αναχώρησης (24 μοίρες) και ράμπας (18 μοίρες) εγγυώνται γι’ αυτό.

Εκτός από τη συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου, η Volvo διαθέτει και την XC60 Recharge Τ6 AWD η οποία έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 350 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 659 Nm.

Φυσικά, το επίπεδο εξοπλισμού και πολυτέλειας είναι σε κορυφαίο επίπεδο σε κάθε περίπτωση και οι επιβάτες αισθάνονται πάντα ότι είναι σε μια κάψουλα η οποία τους προστατεύει διαρκώς.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το Volvo XC60 Recharge AWD αποτελεί ιδανική λύση και ως εταιρικό αυτοκίνητο, καθώς στην πράξη απαλλάσσει το χρήστη του από φορολογικές επιβαρύνσεις. Αναφορικά με τις τιμές πώλησης, για το XC60 Recharge Τ6 AWD ξεκινούν από τις 69.634 ευρώ και για το XC60 Recharge Τ8 AWD από τις 73.174 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Volvo XC60 T8 Recharge
Δείτε πως η Volvo κάνει ένα XC60… μουσικό όργανο! (+video)
Volvo: Αναβάθμιση με την ασύρματη ενημέρωση Apple CarPlay