Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πως η Volvo κάνει ένα XC60… μουσικό όργανο! (+video)

Ελλάδα 8:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε πως η Volvo κάνει ένα XC60… μουσικό όργανο! (+video)

ΝΕΑ

Δείτε πως η Volvo κάνει ένα XC60… μουσικό όργανο! (+video)

ΝΕΑ

Σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει ακόμα πιο νεανικά κοινά, η σουηδική εταιρία βρίσκει έναν ευφάνταστο τρόπο να κάνει «τέχνη».

Advertisement
Advertisement

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις εταιρίες παραγωγής αυτοκινήτου είναι η προσέλκυση ενός πιο νεανικού κοινού και η ανανέωση της πελατειακής τους βάσης. Όμως, αυτό είναι διαρκώς και πιο δύσκολο, καθώς οι νέοι του σήμερα δεν έχουν το ίδιο ενδιαφέρον για τα αυτοκίνητα όπως παλαιότερα.

Για την Volvo το θέμα εντοπίζεται στο XC60 το οποίο, από την άλλη, είναι και το πιο δημοφιλές μοντέλο στην γκάμα της. Όμως σε σχέση με τα υπόλοιπα, η ηλικιακή του βάση είναι στα 55 χρόνια, τουλάχιστον 5 χρόνια κατά μέσο όρο από τα άλλα μοντέλα της Volvo.

Για να κάνει πιο ελκυστικό το συγκεκριμένο μοντέλο σε ένα κοινό νεαρότερων ηλικιών, η Volvo συνεργάστηκε με έναν γνωστό You Tuber, τον Andrew Huang. O Καναδός δημιουργός της ψηφιακής πλατφόρμας έφτιαξε ένα video το οποίο περιέχει “μουσική” από ήχους που παράγονται από ένα αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Οι ήχοι αυτοί προέρχονται από διάφορα σημεία, από το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών, το κλείσιμο των ζωνών ασφαλείας, το αναβόσμημα των φλας και πολλά ακόμα. Και όλα αυτά είναι ενσωματωμένα σε ένα μοντέρνο techno υπόβαθρο, αρκετά οικείο στα αυτιά των νεαρότερων ηλικιών.

Το μικρό video των 1:05 λεπτών χρησιμοποιείται εκτός από διαφημιστικούς λόγους και ως ηχητική υπόκρουση κατά την φάση ενεργοποίησης διάφορων παροχών του αυτοκινήτου, όπως το άνοιγμα του συστήματος infotaimnent, της ηλιοροφής ή την ενεργοποίηση του καθαριστή αέρα.

Η εταιρία πιστεύει ότι το κοινό των 2,3 εκατ. ακόλουθων του Huang είναι μία ιδανική αρχή, ώστε η Volvo να αποκτήσει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα σε ένα κοινό με ηλικίες από 25 έως 44 ετών.

Advertisement

Στο video έχει προστεθεί και ένα behind the scenes κομμάτι, όπου βλέπουμε με ποιόν τρόπο και με ποια τμήματα του αυτοκινήτου φτιάχτηκε το συγκεκριμένο κομμάτι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό θα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EXC90
Δοκιμή: Volvo C40 Recharge P8 AWD
Η Volvo έχει πιάσει το νόημα της επιλεκτικής ηλεκτροκίνησης