Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Volvo θα επιμείνει στα παραδοσιακά της μοντέλα

Ελλάδα 16:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volvo θα επιμείνει στα παραδοσιακά της μοντέλα

Mobility

Η Volvo θα επιμείνει στα παραδοσιακά της μοντέλα

Mobility

Η Volvo ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διατηρήσει τις sedan και estate εκδόσεις των μοντέλων της, παρά το γεγονός πως οι πωλήσεις τους είναι σημαντικά λιγότερες από τις αντίστοιχες των SUV.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo επιβεβαίωσε ότι θα αντικαταστήσει τα μοντέλα «S» και «V» στη γκάμα της, παρά το γεγονός πως τα SUV αποτελούν το 75% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.

Το Volvo XC60 ήταν το παγκόσμιο best-seller της εταιρείας το 2021 καθώς πούλησε 162.600 αυτοκίνητα στα πρώτα τρία τρίμηνα του έτους, νούμερο που το έβαλε μπροστά από το άθροισμα των πωλήσεων που είχαν τα S60, V60, S90 και V90 μαζί. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo, Hakan Samuelsson, δήλωσε σχετικά πως: «Ναι, τα S και V θα αντικατασταθούν με κάτι ακόμα πιο ελκυστικό για τους καταναλωτές, μια και γενικά χρειαζόμαστε χαμηλότερα αυτοκίνητα με πιο συμβατικό μέγεθος αλλά ίσως λιγότερο τετραγωνισμένα σχήματα σε σχέση με πριν. Με αυτές τις προτάσεις, σκοπεύουμε στο μέλλον να πλαισώσουμε τα SUV μας. Μείνετε συντονισμένοι».

Advertisement
Advertisement

Η Volvo αλλάζει επίσης τις προτεραιότητες στην παραγωγή της, καθώς αυτή τη στιγμή κατασκευάζει 15.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως αλλά μέχρι το φθινόπωρο του επόμενου έτους, ο όγκος της παραγωγής αυτών των αυτοκινήτων θα αυξηθεί στις 150.000. Σχετικά με τον στόχο της να έχει 50% πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2025, ο οικονομικός διευθυντής της Volvo, Bjorn Annwall, δήλωσε: «Οι πελάτες μας θέλουν ηλεκτρικά οχήματα, από αυτά τα υπέροχα που έχουμε να τους προσφέρουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ride Pilot για τη μελλοντική ναυαρχίδα της Volvo
Volvo και Google: Αυτή είναι ευκολία (video)
Volvo S90 Recharge Plug-in: Οικολογική πολυτέλεια και σπορ χαρακτήρας

Advertisement

 

 

Advertisement