ΝΕΑ

Volvo: Θα λανσάρει ηλεκτρικό στέισον ή όχι;

Ελλάδα 0:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volvo: Θα λανσάρει ηλεκτρικό στέισον ή όχι;

ΝΕΑ

Volvo: Θα λανσάρει ηλεκτρικό στέισον ή όχι;

ΝΕΑ

Η Volvo έχτισε ένα μεγάλο μέρος της φήμης της, πάνω στα στέισον βάγκον, αλλά το ερώτημα εάν θα συνεχίσει να το κάνει και στη νέα ηλεκτρική εποχή, αναζητεί ακόμα την οριστική απάντηση.

Advertisement
Advertisement

Η στρατηγική της Volvo για πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, έως το 2030, είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη.

Και διατυπωμένη, επισήμως, από τα υψηλόβαθμα στελέχη της. Αντιθέτως, όμως, δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί το τι προτίθεται να κάνει η σουηδική φίρμα, σε σχέση με την κατηγορία που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της, τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό στέισον βάγκον, θα μπορούσε να μοιάζει με αυτό της φωτογραφίας (Scoop), που διέρρευσε στον Τύπο. Αλλά στο ερώτημα εάν η Volvo θα προχωρήσει εν τέλει ή αν θα αφήσει αυτό το μερίδιο αγορά, στον ανταγωνισμό και ειδικότερα στη Skoda και την VW, ο διευθύνων σύμβουλος Τζιμ Ρόουαν, δεν είναι ξεκάθαρος.

Advertisement
Advertisement

«Θα πρέπει να σταθμίσουμε όλους τους παράγοντες και ν’ αποφασίσουμε εάν πραγματικά θα έχει νόημα. Λαμβάνω πολλά mails, κυρίως από τη Βόρεια Ευρώπη, για να προχωρήσουμε σε ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό στέισον βάγκον. Θα πρέπει, όμως, να υπολογίσουμε πόσο λειτουργικό θα ήταν στους στόχους μας. Σίγουρα θα το εξετάσουμε, αλλά δεν πρόκειται να δώσουμε τώρα την απάντηση», εξήγησε ο Ρόουαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Cross Country είναι η πιο ιδιαίτερη έκδοση του νέου Volvo EX30
Επίσημο: Αυτό είναι το μικρό ηλεκτρικό Volvo EX30 (+τιμή)
Volvo: Αναβάθμιση με την ασύρματη ενημέρωση Apple CarPlay