Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari βγάζει το καπέλο στην… Tesla

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari βγάζει το καπέλο στην… Tesla

ΝΕΑ

Η Ferrari βγάζει το καπέλο στην… Tesla

ΝΕΑ

Ο Benedetto Vigna, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, σε συνέντευξή του παραδέχτηκε ότι η Tesla ήταν ο καταλύτης που άλλαξε τα δεδομένα στην Αυτοκίνηση και επιτάχυνε τη διαδικασία μετάβασής της στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Το να παραδέχονται τα στελέχη τής Ferrari, του εμβληματικότερου κατασκευαστή αυτοκινήτων στην ιστορία τού κλάδου, τον ρόλο μιας σχετικά νέας εταιρείας αυτού όπως η Tesla αποτελεί μια μεγάλη διάκριση για την αμερικανική φίρμα, αναμφισβήτητα.

Η Ferrari και η Tesla δεν έχουν κοινά στοιχεία, ούτε είναι άμεσοι εμπορικοί ανταγωνιστές. Ωστόσο, το Maranello πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα της εταιρείας τού Elon Musk, καθώς το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα φέρει το «Cavallino Rampante» στο αμάξωμά του αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025, όπως έχει ανακοινωθεί.

Advertisement
Advertisement

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Benedetto Vigna, Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, έδωσε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg κατά τη διάρκεια της οποίας παραδέχτηκε χωρίς συμπλεγματική στάση ότι η ιταλική εταιρεία έχει να διδαχτεί μαθήματα από την Tesla, αναφορικά με τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Vigna δήλωσε: «Η Tesla λειτούργησε σαν ξυπνητήρι. Τα πεπραγμένα (στην Αυτοκινητοβιομηχανία) συνέβαιναν με πολύ αργό ρυθμό. Η Tesla, ταρακούνησε τη βιομηχανία και επιτάχυνε διαδικασίες και αποφάσεις. Ήταν πιο γρήγοροι και ευκίνητοι (σημ.: τα στελέχη της)».

Advertisement

Όταν ρωτήθηκε ποια είναι η γνώμη του για τα μοντέλα τής Tesla, απάντησε: «Για εμένα, είναι λειτουργικά αυτοκίνητα. Κατασκευάζονται για να σε μεταφέρουν από το ένα μέρος στο άλλο. Εμείς, δημιουργούμε οχήματα που προορίζονται να δημιουργούν έντονα συναισθήματα και να προσφέρουν μοναδική οδηγική εμπειρία».

Advertisement

Στην ερώτηση εάν η Ferrari άργησε να ασχοληθεί με την ηλεκτροκίνηση και εάν αναγκάστηκε να το πράξει λόγω της επιτυχίας τής Tesla, ο κ. Vigna είπε: «Δεν είναι αλήθεια. Πιστεύω ότι μια εταιρεία όπως εμείς δεν μπορεί να επιβάλλει καμία επιλογή στους πελάτες της. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους δικούς μας ένα μείγμα διαφορετικών τεχνολογιών, για όσο χρονικό διάστημα αυτό είναι εφικτό. Δηλαδή, μοντέλα μόνο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, με κινητήρα υβριδικής διάταξης και με διάταξη Plug-in Hybrid».

Τέλος, το κορυφαίο στέλεχος της Ferrari επισήμανε ότι ο εξηλεκτρισμός των μοντέλων της είναι ένας νέος τρόπος να παρέχει στους πελάτες της οχήματα με απαράμιλλα δυναμικά χαρακτηριστικά. Όπως είπε: «Το βασικό στοιχείο είναι να δημιουργούν τα ίδια συναισθήματα με αυτά που έχουν θερμικό κινητήρα όπως και πώς να χρησιμοποιήσουμε την καινούργια τεχνολογία για να το επιτύχουμε».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία κούκλα Ferrari στον πιο όμορφο δρόμο του κόσμου (+video)
Ferrari: Κάν’ το όπως η Tesla
Ο Elon Musk αγοράζει τη Manchester United;