Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari: Πωλήσεις ρεκόρ, bonus-μαμούθ 13.500 ευρώ στους υπαλλήλους

Ελλάδα 0:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Πωλήσεις ρεκόρ, bonus-μαμούθ 13.500 ευρώ στους υπαλλήλους

ΝΕΑ

Ferrari: Πωλήσεις ρεκόρ, bonus-μαμούθ 13.500 ευρώ στους υπαλλήλους

ΝΕΑ

Ποια κρίση και ποιο «καλάθι του νοικοκυριού»; Οι Ferrari ξεπουλάνε σε όλο τον πλανήτη και οι εργαζόμενοι στην εταιρία πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και χρημάτων.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η παγκόσμια οικονομική κρίση να έχει σημαντικό αντίκτυπο σε κάθε δραστηριότητα, όμως όλο αυτό δεν φαίνεται να αγγίζει την Ferrari και το εκλεκτό πελατολόγιό της.

Το 2022 λοιπόν αποδείχτηκε μία απίστευτη χρονιά για την φημισμένη ιταλική εταιρία, η οποία πούλησε 13.221 αυτοκίνητα έναντι 11.115 μονάδων το 2021, μία άνοδος που ξεπερνά το 18%.

Τα καθαρά κέρδη της ανέβηκα στα 939 εκατομμύρια ευρώ όταν πέρσι ήταν στα 833 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η σημαντικότερη περιοχή σε πωλήσεις ήταν η Ευρώπη-Μέση Ανατολή-Αφρική με 5.958 μονάδες. Στην Αμερική πωλήθηκαν 3.447 αυτοκίνητα (από 2.831 το 2021), και στην Κίνα-Χονγκ-Κονγκ-Ταϊβάν 1.522 αυτοκίνητα. Στην υπόλοιπη περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού (Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία κλπ.), πωλήθηκαν 2.264 μονάδες.

Τα έσοδα ήταν στα 5.095 δισ. ευρώ, 19% περισσότερα από πέρσι. Σημαντική συνεισφορά σε αυτά είχαν και οι παράπλευρες δραστηριότητες και η εκμετάλλευση του σήματος της εταιρίας, με έσοδα 479 εκατ. ευρώ.

Η Ferrari προβλέπει ότι το 2023 θα είναι ακόμα καλύτερα, υπολογίζοντας έσοδα που θα ξεπεράσουν τα 5,7 δισ. ευρώ, με περισσότερα χρήματα από τους αγώνες και τις lifestyle δραστηριότητες.

Advertisement

Ένα ακόμα στοιχείο που θα ενισχύσει τις πωλήσεις της Ferrari είναι βέβαια η Purosangue, η οποία έχει ήδη κλείσει τους καταλόγους των παραγγελιών. Υπάρχει επίσης στα σκαριά για φέτος και ο αντικαταστάτης της πολύ επιτυχημένης 812 και ίσως και κάποια ακόμα σπέσιαλ μοντέλα.

Advertisement

Για μία ακόμα φορά, η Ferrari μοιράστηκε αυτή την μεγάλη επιτυχία με τους υπαλλήλους της. Και σύμφωνα με ανακοίνωση του νέου αφεντικού της Benedetto Vigna, κάθε εργαζόμενος της εταιρίας θα πάρει ένα αξιοσέβαστο bonus, που σε κάποιες περιπτώσεις θα φτάσει και τα 13.500 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ferrari δηλώνει ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το δυναμικό της εταιρίας και από την γενικότερη πορεία της, σημειώνοντας ότι για κάποια μοντέλα τα βιβλία των παραγγελιών έχουν κλείσει προσωρινά για τη νέα χρονιά. Κρίση και “καλάθι της νοικοκυράς” είπατε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας… ξυπόλητος με Ferrari Testarossa στα χιόνια (+video)
Η Ferrari ετοιμάζει ήχους για τα ηλεκτρικά της
Αυτή η Ferrari F40 θα έπαιζε εύκολα στο Tokyo Drift (+video)

Advertisement