Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari “ασπάζεται” την ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari “ασπάζεται” την ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Η Ferrari “ασπάζεται” την ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Ο Πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, αγκαλιάζει το μέλλον της αυτοκίνησης, το οποίο – αναμφίβολα- θα είναι ηλεκτρικό.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα απαγορευτεί η πώληση αυτοκινήτων από το 2035, που θα εφοδιάζονται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Στόχος είναι να καταπολεμηθούν οι επιπτώσεις, που έχουν οι θερμικοί κινητήρες προς το περιβάλλον. Παρά το γεγονός ότι η Ferrari παράγει υψηλών αποδόσεων κινητήρες εσωτερικής καύσης, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα.

Ο Elkann ανέφερε ότι δέχεται ευπρόσδεκτα τον κανονισμό της Ε.Ε. και ότι πρόκειται να δούμε ξεχωριστά προϊόντα από την ιταλική φίρμα με τη χρήση των τεχνολογιών που έχουν διαθέσιμες. Μάλιστα, υποστήριξε ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για να “λάμψει” ακόμα περισσότερο η ηλεκτροκίνηση.

Η Ferrari σχεδιάζει να λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα έως το 2025, ενώ παρατηρούμε ότι ήδη συνδυάζει ηλεκτροκινητήρες με τους θερμικούς της κινητήρες, όπως έχει κάνει με την SF90 Stradale και της ολοκαίνουργιας Ferrari 296 GTB.

Advertisement
Advertisement

Ο Elkann πρόσθεσε ότι ένα από τα καθήκοντα του επικείμενου διευθύνοντος συμβούλου, Benedetto Vigna, θα είναι οι δημιουργίες νέων συνεργασιών με εταιρείες, που θα βοηθήσουν να στραφεί ευκολότερα η Ferrari στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Αναφορικά με το πρώτο ηλεκτρικό της Ferrari, κρατάει σιγή ιχθύος, αλλά πιθανότατα να αποτελεί ένα supercar με υψηλές επιδόσεις και “ηλεκτρική” καρδιά. Δεν αποκλείεται το γεγονός να δανείζεται στοιχεία από τη νέα Maserati MC20, η οποία ως μοντέλο παραγωγής θα “μετατραπεί” σε ένα πλήρως ηλεκτρικό supercar.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ferrari αυτή είναι μοναδική, αλλά η τιμή της είναι ευκαιρία;
Ποια Ferrari κοστίζει όσο ένα hot hatch;
Προς πώληση μια –ακόμα- σπάνια Ferrari

 

Advertisement