Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari 296 GTB: Το νέο ιταλικό κομψοτέχνημα (video)

Ελλάδα 21:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari 296 GTB: Το νέο ιταλικό κομψοτέχνημα (video)

ΝΕΑ

Ferrari 296 GTB: Το νέο ιταλικό κομψοτέχνημα (video)

ΝΕΑ

Με plug-in υβριδική υπόσταση, 830 ίππους και κομψή εμφάνιση το νέο δημιούργημα από το Μαρανέλο, μόνο απαρατήρητο δεν περνάει.

Advertisement
Advertisement

Τέλος στην ακατάπαυστη φημολογία που αφορούσε το δεύτερο plug-in υβριδικό μοντέλο της, έδωσε η Ferrari, παρουσιάζοντας τη διθέσια 296 GTB.

Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό μέσω διαρροών, το νέο κομψοτέχνημα από το Μαρανέλο ενσωματώνει έναν V6 τούρμπο με χωρητικότητα 3,0 lt, ο οποίος συνεργάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ (στον πίσω άξονα). Συνδυαστικά παράγονται 830 PS/740 Nm ροπής και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω 8τάχυτου διπλοσύμπλεκτου αυτόματου κιβωτίου.

Η επιτάχυνση της 296 GTB στα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 2,9 δλ., το 0-200 αποτελεί υπόθεση 7,3 δλ. και η τελική φτάνει τα 330 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Πηγή τροφοδότησης του ηλεκτροκινητήρα αποτελεί μια μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 7,45 kWh που παρέχει μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία 25 χλμ.

Προαιρετικά διατίθεται το πακέτο Asseto Fiorano που όχι μόνο μειώνει το βάρος της 296 GTB, αλλά και αυξάνει την αεροδυναμική της απόδοση, συμβάλλοντας στην παραγωγή 360 κιλών κάθετης δύναμης – σε ταχύτητες έως 250 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η εμπορική διάθεση της plug-in υβριδικής Ferrari 296 GTB στην Ευρώπη είναι προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2022, με την ιταλική μάρκα να αξιώνει το πόσο των 269.000 ευρώ.

Advertisement

Σημειώνεται πως το νέο ιταλικό supercar συνιστά το δεύτερο δημιούργημα της Ferrari που «φορά» 6κύλινδρο μοτέρ. Την αρχή είχε κάνει η Dino, με τη διαφορά πως ο κινητήρας της ήταν φυσικής αναπνοής και όχι υπερτροφοδοτούμενος.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλήθηκε έναντι 2,7 εκ. δολαρίων η Ferrari 275 GTB της Jane Fonda
Η Ferrari επεκτείνεται σε ένδυση και εστίαση
Γκουρού της τεχνολογίας ο νέος CEO της Ferrari