Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Δοκιμάζοντας τη Ferrari SF90 Stradale (video)

Ελλάδα 10:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμάζοντας τη Ferrari SF90 Stradale (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Δοκιμάζοντας τη Ferrari SF90 Stradale (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μπορεί η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 να άλλαξε τα πλάνα των αυτοκινητοβιομηχανιών σχετικά με τα νέα τους μοντέλα για το 2020 αλλά έστω και με καθυστέρηση, έχει αρχίσει να επιστρέφει η κανονικότητα!

Advertisement
Advertisement

Έτσι και η Ferrari, υποδέχθηκε στο Μαρανέλο περισσότερους από 30 δημοσιογράφους απ’ όλη την Ευρώπη. Η αποστολή τους ήταν μία και ήταν συναρπαστική: να δοκιμάσουν την εντυπωσιακή SF90 Stradale!

Το μοντέλο-ορόσημο στην ιστορία της Ferrari καθώς είναι το πρώτο υβριδικό plug-in hybrid δημιούργημά της. Ένα θηρίο που παίρνει ώθηση από έναν V8 BiTurbo κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 769 άλογα, με τρεις ηλεκτροκινητήρες (ένας πίσω και δύο στον εμπρός άξονα) συνεπικουρούν με άλλα 217, ανεβάζοντας τη συνολική τιμή ισχύος στα 986 άλογα! Όσο για τη ροπή, ορίζεται στα 800 Nm.

Το τετρακίνητο δημιούργημα του Μαρανέλο θέλει μόλις 2.5 δευτερόλεπτα για να πιάσει από στάση τα 100 χιλιόμετρα την ώρα και 6.7 δευτερόλεπτα για τα 200! Παράλληλα, η τελική του ταχύτητα ορίζεται στα 340 χιλιόμετρα/ώρα.

Advertisement
Advertisement

Κι αυτά, οι εκπρόσωποι του Τύπου να διαπίστωσαν από πρώτο χέρι οδηγώντας την SF90 Stradale στην πίστα του Φιοράνο. Έπειτα όμως βγήκαν και στους δρόμους γύρω από την έδρα της Ferrari, διαπιστώνοντας πως μπορεί να κινηθεί χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτρική ενέργεια για 25 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τους δύο ηλεκτροκινητήρες που βρίσκονται στο εμπρόσθιο άξονα αλλά με ανώτατη ταχύτητα έως 135 χιλιόμετρα/ώρα.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
H συγκλονιστική «γέννηση» της Ferrari SF90 Stradale (video)

Video: O κινητήρας της Ferrari SF90 Stradale

Advertisement

H εκρηκτική Ferrari SF90 Stradale (video)