Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος κατασκευαστής είναι ο… βασιλιάς της πατέντας;

Ελλάδα 22:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιος κατασκευαστής είναι ο… βασιλιάς της πατέντας;

ΝΕΑ

Ποιος κατασκευαστής είναι ο… βασιλιάς της πατέντας;

ΝΕΑ

Κι όμως, δεν πρόκειται για την Tesla, η οποία απέχει έτη φωτός από αυτή την πρωτιά…

Advertisement
Advertisement

Η BYD βρίσκεται σε ένα… ξεσάλωμα κατοχύρωσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο κινεζικός «κολοσσός» κατέθεσε, στο διάστημα αυτό, 16 φορές περισσότερες πατέντες από την Tesla, προσπαθώντας σε μεγάλο βαθμό να προστατεύσει την τεχνολογία μπαταριών της.

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από το Patent Result στο Τόκιο, αποκαλύπτουν ότι η BYD έχει υποβάλει αίτησεις για περισσότερες από 13.000 πατέντες. μεταξύ 2003 και 2022, ενώ η Tesla για μόλις 863 διπλώματα ευρεσιτεχνίας την ίδια χρονική περίοδο.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερα από τα μισά διπλώματα ευρεσιτεχνίας της BYD σχετίζονται με μπαταρίες Αυτό είναι ενδεικτικό και εξηγεί γιατί, σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η BYD είναι σε θέση να χρησιμοποιεί πακέτα μπαταριών που αναπτύσσει στο εσωτερικό της, αντί να χρειάζεται να απευθυνθεί σε τρίτους προμηθευτές.

Η μεγάλη εξάρτηση της BYD από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας είναι σημαντική, καθώς οι αποκλειστικές τεχνολογίες μπαταριών της μπορούν να εκτεθούν με την αποσυναρμολόγησή τους. Συγκριτικά, η Tesla προσπαθεί να μειώσει τον κίνδυνο απομίμησης από άλλες εταιρείες χρησιμοποιώντας μόνο νέα τεχνολογία παραγωγής στα εργοστάσιά της. Ένα μειονέκτημα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας είναι ότι οι λεπτομέρειες πρέπει να δημοσιοποιούνται, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να αντιγραφούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tο Toyota GR Yaris ανανεώνεται για να… γουστάρεις!
Αυτό το SUV της BYD ξέρει και κολύμπι
Γιατί οι Κινέζοι «ψωνίζουν» ευρωπαϊκές εταιρίες;