Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε τη μοναδική Alfa Romeo Giulia SWB Zagato στο δρόμο! (+video)

Ελλάδα 14:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε τη μοναδική Alfa Romeo Giulia SWB Zagato στο δρόμο! (+video)

ΝΕΑ

Δείτε τη μοναδική Alfa Romeo Giulia SWB Zagato στο δρόμο! (+video)

ΝΕΑ

Η μοναδική, κυριολεκτικά, Giulia SWB Zagato που δημιούργησαν οι άνθρωποι της Alfa Romeo βρέθηκε στους δρόμους του Μιλάνου προσφέροντας μεγάλες συγκινήσεις στους περαστικούς.

Advertisement
Advertisement

Ένας Γερμανός, φανατικός θαυμαστής τής Alfa Romeo και συλλέκτης, ζήτησε ένα ξεχωριστό όχημα το οποίο να βασίζεται στην Giulia. Η ιταλική εταιρεία συνεργάστηκε με τον σχεδιαστικό οίκο Zagato και το αποτέλεσμα ήταν η Giulia SWB Zagato η οποία δημιουργήθηκε μόνο γι’ αυτόν.

Είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο κατασκεύασε ο ιταλικός οίκος και για έναν ακόμα λόγο: Για να γιορτάσει τη συμπλήρωση 100 ετών από την πρώτη συνεργασία του με την Alfa Romeo για την κατασκευή μιας ειδικής έκδοσης μοντέλου της. Δεν ήταν άλλη από την Tipo G1 η οποία παρουσιάστηκε το 1921 και κατασκευάστηκε μόνο σε 52 μονάδες, μέχρι το 1923.

Advertisement
Advertisement

Η Alfa Romeo Giulia SWB Zagato βασίζεται στην πλατφόρμα «Giorgio» (όπως η Giulia), αλλά το μεταξόνιό της είναι μικρότερο σε μήκος και το αμάξωμά της coupe. Ο κινητήρας της είναι ο υπερτροφοδοτούμενος V6 χωρητικότητας 2,9 λίτρων ο οποίος υπάρχει στην Giulia Quadrifoglio GTAm, γεγονός που σημαίνει ότι αποδίδει 540 ίππους.

Ο σκηνοθέτης Στιβ Κέτνερ ζήτησε από τον ιδιοκτήτη τής SWB Zagato την άδεια να την κινηματογραφήσει στους δρόμους του Μιλάνου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τόσο ο ίδιος, όσο και τα στελέχη της Zagato, επέτρεψαν να γίνει αυτό.

Advertisement

Το βίντεο ανέβασε στο κανάλι του στο «YouTube» ο χρήσης με την ονομασία «Nostalgear». Σε αυτό έχουμε την ευκαιρία να δούμε το αμάξωμα του μοναδικού αυτοκινήτου απ’ όλες τις πλευρές του, όπως και το γεγονός ότι το πίσω μέρος του θυμίζει έντονα το αντίστοιχο μιας Aston Martin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Alfa Romeo Carabo κλέβει τις εντυπώσεις στο Μιλάνο
Η πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo ετοιμάζεται!
Alfa Romeo Quadrifoglio 100th Anniversario: Για πολύ λίγους…

Advertisement