Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To θηρίο του Zagato, τώρα και ανοιχτό

Ελλάδα 16:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To θηρίο του Zagato, τώρα και ανοιχτό

ΝΕΑ

To θηρίο του Zagato, τώρα και ανοιχτό

ΝΕΑ

Με την υπογραφή Zagato παρουσιάστηκε το Mostro Barchetta που όπως και το coupe που παρουσιάστηκε 7 χρόνια πριν, έχει κινητήρα Maserati.

Advertisement
Advertisement

Το 2015 παρουσιάστηκε το Zagato Mostro με κινητήρα Maserati V8 και περιορισμένη παραγωγή στις πέντε μονάδες.

Στη Villa d’Este φέτος είδαμε το «Mostro Barchetta Zagato Powered by Maserati» που είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το «κλειστό» Mostro με τη ρετρό σχεδίαση εμπνευσμένη από τη Maserati 450S Coupé Zagato του 1957. Εκτός από την απουσία της οροφής που ομολογουμένως το κάνει να φαίνεται πολύ πιο όμορφο από ότι είναι το coupe, το Barchetta είναι επανασχεδιασμένο στο πίσω του μέρος.

Advertisement
Advertisement

Η Zagato προσφέρει μια επιλογή από δύο κινητήρες που προέρχονται από τη Maserati για τη Barchetta. Η μια είναι ο ατμοσφαιρικός V8 με τη χωρητικότητα των 4,2 λίτρων που αποδίδει 420 ίππους και η άλλη είναι ο νέος V6 biturbo των 3,0 λίτρων (της MC20) που εμφανίζει απόδοση ισχύος 630 ίππων. Και στις δύο περιπτώσεις, ο κινητήρας είναι τοποθετημένος μπροστά συμβάλλοντας στην κατανομή βάρους 50/50 για το όχημα που συνολικά ζυγίζει 1.200 κιλά. Η ισχύς καταλήγει στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου σειριακού (!) κιβωτίου έξι σχέσεων και αξίζει να σημειωθεί πως το μοντέλο δεν διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης.

Το Mostro Bachetta βασίζεται σε πλαίσιο MonoCell από ανθρακονήματα, με δομή από συνθετικά υλικά για το πλαίσιο του παρμπρίζ και ατσάλινο πίσω υποπλαίσιο, πάνω στο οποίο εδράζεται η πίσω ανάρτηση, η εξάτμιση και το ρεζερβουάρ για το καύσιμο. Τόσο εμπρός, όσο και πίσω, η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια, ενώ οι ζάντες αλουμινίου έχουν διάμετρο 19 ιντσών και μονό κεντρικό μπουλόνι. Τα ελαστικά είναι 255/40 R19 μπροστά και 295/35 R19 πίσω, ενώ τα φρένα είναι της AP Racing.

Advertisement

Όπως το coupe Mostro, έτσι και το Barchetta θα παραχθεί σε πέντε μονάδες, με το πρώτο από αυτά, να είναι αυτό που είδαμε στη Villa d’Este (πριν παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του). Λεπτομέρειες για την τιμολόγηση του αυτοκινήτου δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά είναι ασφαλές να θεωρείται από εκείνα που η τιμή τους έχει 7 ψηφία, σε όποια από τις δύο εκδόσεις και αν προτιμηθεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Maserati MC20 Cielo το πιο ακριβό μοντέλο της Stellantis
Απίστευτο: Κατέβηκε με Maserati τα σκαλιά της Piazza di Spagna στη Ρώμη (+video)
Ανανέωση για τη Lamborghini Urus

 

 

Advertisement