Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Zagato επανέρχεται με Alfa Romeo και «άρωμα» από το ‘60

Ελλάδα 9:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Zagato επανέρχεται με Alfa Romeo και «άρωμα» από το ‘60

ΝΕΑ

H Zagato επανέρχεται με Alfa Romeo και «άρωμα» από το ‘60

ΝΕΑ

Με μια σχεδιαστική λεπτομέρεια που παραπέμπει σε έμπνευση του 1938, η Zagato προλογίζει δίνοντας ένα teaser, την Alfa Romeo Giulia SWB.

Advertisement
Advertisement

Το «Kamm Tail» είναι ένα στιλιστικό χαρακτηριστικό που πήρε το όνομά του από τον Γερμανό αεροδυναμιστή Wunibald Kamm.

Σε αυτόν η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία «χρωστάει» το χαρακτηριστικό πίσω μέρος που έχουμε δει σε διάφορα μοντέλα του παρελθόντος από τη δεκαετία του ’30 έως και εκείνη του ’60. Το σχέδιο αυτό, αναπαράγεται από τη Zagato ως φωτεινή υπογραφή του πίσω μέρους της Alfa Romeo Giulia που προτείνει η Zagato και θα παρουσιάσει το προσεχές διάστημα.

Το σχήμα αυτό, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία το ενσωμάτωσε στη Giulia TZ το 1963 που έχουμε στις φωτογραφίες, ενώ το ξαναχρησιμοποίησε και στις Alfa Romeo Tipo 33 και Montreal. Η Zagato η οποία «υπογράφει» τη σχεδίαση του αμαξώματος της Giulia TZ, θα επαναφέρει το «Kamm Tail» σε μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση της Giulia που πρόκειται να παρουσιάσει.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο teaser που δημοσίευσε η εταιρεία κατασκευής αμαξωμάτων απο το Μιλάνο, απεικονίζει προφανώς το πίσω άκρο της Giulia SWB Zagato, με το SWB να αναλύεται ως «Short Wheelbase» που σημαίνει «κοντό μεταξόνιο». Για το συγκεκριμένο δημιούργημα, υπάρχει και η φήμη πως εκτός του κοντού μεταξονίου, θα είναι και τρίθυρο, με την πόρτα του χώρου των αποσκευών να δίνει αισθητική liftback στο σύνολο.

Advertisement

Το μοντέλο αυτό, θα χρησιμοποιεί το V6 Quadrifoglio σύνολο που έχει πολλά κοινά στοιχεία με τους κινητήρες της Ferrari και έχει χωρητικότητα 2,9 λίτρων. Αξίζει να θυμίσουμε πως η πλέον ισχυρή εκδοχή του συγκεκριμένου μηχανικού συνόλου, είναι στις Giulia GTA και GTAm, όπου αποδίδει 540 ίππους και 600 Nm ροπής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To θηρίο του Zagato, τώρα και ανοιχτό
Η Alfa Romeo έχει τα δικά της υπεραυτοκίνητα
H Alfa Romeo που θέλουμε ΣΗΜΕΡΑ στο γκαράζ (+video)

 

 

Advertisement