Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo ετοιμάζεται!

Ελλάδα 11:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo ετοιμάζεται!

ΝΕΑ

Η πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo ετοιμάζεται!

ΝΕΑ

Alfa Romeo και Όμιλος Stellantis. Συνδυασμός ο οποίος δείχνει να έχει μεγάλη δυναμική, η οποία αφορά και στην ηλεκτροκίνηση. Τι προγραμματίζουν οι Ιταλοί;

Advertisement
Advertisement

Πώς θα μπορούσε να είναι μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη Alfa Romeo; Πως θα ήταν το αμάξωμά της, το σχήμα της και ο χαρακτήρας της; Θα μετέφερε την αναγεννησιακή καλλιμορφία σε μια εποχή όπου πολλά από τα ηλεκτρικά οχήματα διαγκωνίζονται για τον τίτλο του ασχημότερου;

Περνώντας από την εποχή της δημιουργικά στεγνής λογιστικής σε αυτή της τεχνολογικής πληθώρας, υπό τον Όμιλο Stellantis, η ιταλική εταιρεία προετοιμάζεται για το επόμενο «κεφάλαιο» στην ιστορία της.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Alfa Romeo εξελίσσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της το οποίο θα είναι crossover, θα ανταγωνίζεται εμπορικά το Jeep Avenger και θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα, δηλαδή την «STLA Small».

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά στην ονομασία του, ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί ποια θα είναι. Ωστόσο, οι ως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο της εταιρείας θα λέγεται Brennero. Η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται να γίνει εντός του καλοκαιριού του 2024.

Σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει ως τώρα τα στελέχη της, ο χαρακτήρας του καινούργιου μοντέλου θα είναι τέτοιος που θα προσελκύει νεαρότερους σε ηλικία αγοραστές και θα απευθύνεται και στις κυρίες.

Advertisement

Σκοπός είναι να αλλάξει η «εικόνα» των Alfa Romeo η οποία τη θέλει να είναι ένας κατασκευαστής σπορτίφ οχημάτων που απευθύνονται κυρίως σε μεσήλικες. Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις από την Tonale (αρχική φωτογραφία) και θα παραπέμπει σε τρόπον τινά αντικαταστάτη της MiTo (η οποία σταμάτησε να παράγεται το 2019).

Το αμάξωμα του νέου αμιγώς ηλεκτρικού crossover θα είναι σχεδιασμένο με επιρροές από την Giulietta των δεκαετιών του 1950 και 1960 για να είναι όσο το δυνατόν πιο όμορφη και να ξεχωρίζει αμέσως ως μια Alfa Romeo.

Advertisement

Τέλος, αναφορικά με τις μπαταρίες και τον ηλεκτροκινητήρα θα είναι τα ίδια που χρησιμοποιούνται στο Jeep. Δηλαδή, οι πρώτες θα έχουν ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 54 kWh (50,8 kWh, πραγματική) και θα παρέχουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία θα φτάνει τα 400 χλμ. Η μέγιστη απόδοση θα είναι 156 ίπποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Alfa Romeo ετοιμάζει 7θέσιο ηλεκτρικό SUV για τις ΗΠΑ
Αλλάζουν τα φώτα στις Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio (+video)
Η Alfa Romeo Tonale που απολαμβάνουν τα πιτσιρίκια σας (+video)