Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hopium Machina Alpha 0: Εντυπωσιακό sports sedan με κυψέλες υδρογόνου

Ελλάδα 3:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hopium Machina Alpha 0: Εντυπωσιακό sports sedan με κυψέλες υδρογόνου

ΝΕΑ

Hopium Machina Alpha 0: Εντυπωσιακό sports sedan με κυψέλες υδρογόνου

ΝΕΑ

Η γαλλική εταιρία Hopium παρουσίασε το Machina Alpha 0, ένα εξαιρετικά δυναμικό πρωτότυπο που τροφοδοτείται από κυψέλες υδρογόνου και κατάφερε ήδη να συγκεντρώσει 1.000 προπαραγγελίες.

Advertisement
Advertisement

Για πολλούς οι ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου είναι μια από τις πλέον ολοκληρωμένες λύσεις για το μέλλον της αυτοκίνησης. Ωστόσο η δυσκολία στην παραγωγή και την αποθήκευση του υδρογόνου καθώς και η έλλειψη εκτεταμένου δικτύο τροφοδοσίας δεν έχει βοηθήσει στην γρήγορη ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας.

Πάντως πολλές είναι οι εταιρίες που επενδύουν στις ενεργειακές κυψέλες, όπως η Toyota και η Hyundai, ενώ δεν λείπουν και μικρότεροι κατασκευαστές όπως η Γαλλική Hopium, του οδηγού αγώνων με διακρίσεις στο Le Mans, Olivier Lombard. Η εταιρία παρουσίασε στο πλαίσιο του συνεδρίου τεχνολογίας Viva Technology το πρώτο της πρωτότυπο Machina Alpha 0, ένα εντυπωσιακό σχεδιαστικά ηλεκτρικό sports sedan το οποίο τροφοδοτείται από κυψέλες υδρογόνου.

Hopium Machina

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου όμως αποκάλυψε πως το πρωτότυπο δοκιμών που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή έχει φθάσει σε ταχύτητες της τάξης των 200 km/h τονίζοντας πως και οι δυνατότητες του τελικού μοντέλου παραγωγής θα είναι αντίστοιχου επιπέδου.
Παρά την ακόμα περιορισμένη πληροφόρηση σχετικά με το αυτοκίνητο η εταιρία έχει ήδη δεχθεί 1.000 προπαραγγελίες, με το κόστος συμμετοχής σε αυτές να αγγίζει τα 410 ευρώ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ομάδας εξέλιξης οι δοκιμές θα έχουν ολοκληρωθεί σε σχετικά σύντομο διάστημα επιτρέποντας στη συνέχεια την έναρξη παραγωγής του αυτοκινήτου. Μάλιστα η εταιρία μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου έδωσε ραντεβού για την επόμενη χρονιά ελπίζοντας πως έως τότε θα είναι έτοιμη να αποκαλύψει το τελικό μοντέλο παραγωγής.

Hopium Machina

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Toyota επενδύει στις ενεργειακές κυψέλες
Gumpert Nathalie: To supercar με ενεργειακές κυψέλες μεθανόλης
Ενεργειακές κυψέλες για τα μεσαία επαγγελματικά του ομίλου Stellantis