Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Gumpert Nathalie: To supercar με ενεργειακές κυψέλες μεθανόλης

Ελλάδα 14:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Gumpert Nathalie: To supercar με ενεργειακές κυψέλες μεθανόλης

ΝΕΑ

Gumpert Nathalie: To supercar με ενεργειακές κυψέλες μεθανόλης

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρία Gumpert έχει δημιουργήσει στο παρελθόν supercar με άκρως προηγμένες προδιαγραφές και σήμερα επιστρέφει με το ηλεκτρικό Nathalie που τροφοδοτείται από ενεργειακές κυψέλες μεθανόλης.

Advertisement
Advertisement

Η Gumpert είχε γίνει ευρέως γνωστή πριν χρόνια με το εξαιρετικά γρήγορο και προηγμένο αεροδυναμικά Apollo. Τα τελευταία χρόνια ανήκει στην κινέζικη start-up Aiways και πέρσι είχε αποκαλύψει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρωτότυπο supercar που σύμφωνα με τις τάσεις της εποχής ήταν ηλεκτρικό αλλά παράλληλα διέθετε ένα προηγμένο σύστημα τροφοδοσίας από κυψέλες μεθανόλης.

Τώρα η εταιρία ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του Nathalie με την έκδοση First Edition. Το αυτοκίνητο κινείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε τροχό) συνολικής απόδοσης 560 ίππων οι οποίοι αρκούν για να χαρίσουν επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5’’ και τελική ταχύτητα 300 χλμ./ώρα. Η τροφοδοσία των ηλεκτροκινητήρων γίνεται από μια μεγάλη μπαταρία 190 kWh η οποία μπορεί να φορτιστεί από δίκτυο αλλά και από το ενσωματωμένο σύστημα ενεργειακών κυψελών μεθανόλης 15 kW το οποίο διαθέτει μια δεξαμενή καυσίμου 65 λίτρων. Έτσι το Nathalie είναι ουσιαστικά απαλλαγμένο από το άγχος της αυτονομίας των κλασικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς σύμφωνα με την Gumpert η συνολική αυτονομία αγγίζει τα 820 χιλιόμετρα ενώ η πλήρωση του δοχείου καυσίμου απαιτεί μόλις τρία λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Ο καινοτόμος χαρακτήρας του Nathalie εκτός από τη χρήση ενεργειακών κυψελών επεκτείνεται και στα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή. Για παράδειγμα το 50% των υλικών είναι βιολογικής προέλευσης και ιδιαίτερα ελαφριά συμβάλλοντας στην διατήρηση του βάρους σε αναλογικά χαμηλό επίπεδο καθώς παρά την πολύ μεγάλη μπαταρία το Nathalie δεν ξεπερνά τα 1.800 κιλά. Η Gumpert θα κατασκευάσει 500 αντίτυπα του Nathalie με την τιμή του αυτοκινήτου να υπολογίζεται κοντά στις 410.000 ευρώ.