Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Toyota επενδύει στις ενεργειακές κυψέλες

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Toyota επενδύει στις ενεργειακές κυψέλες

ΝΕΑ

H Toyota επενδύει στις ενεργειακές κυψέλες

ΝΕΑ

Την συνεργασία της με πέντε μεγάλες κινέζικες εταιρίες ανακοίνωσε η Toyota στο πλαίσιο του προγράμματός της για εξέλιξη της τεχνολογίας ενεργειακών κυψελών.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota θα συνεργαστεί με τις εταιρίες: Beijing Automobile Group, FAW, Beijing SinoHytec, Dongfeng Motor και Guangzhou Automobile Group. Στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη ενεργειακών κυψελών που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα.

Η κοινοπραξία που θα συγκροτηθεί θα ονομάζεται Fuel Call System R&D και θα έχει έδρα το Πεκίνο ενώ θα ανήκει κατά 65% στην Toyota. Η αρχική επένδυση είναι της τάξης των 46 εκατομμυρίων δολαρίων και βασικός στόχος θα είναι η εξέλιξη συστημάτων ενεργειακών κυψελών χαμηλού κόστους, καθώς και η βελτίωση της τεχνολογίας σε ότι αφορά την ενεργειακή απόδοση και την αξιοπιστία. Σε αντίθεση με την πλειονότητα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει εστιάσει αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση, η Toyota είναι μια από τις λίγε εταιρίες που πιστεύουν πως η πραγματική δυναμική του μέλλοντος κρύβεται στις ενεργειακές κυψέλες και στην συνύπαρξή τους με την ηλεκτρική τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Πίσω από αυτή τη συνεργασία φανερώνεται και η θέληση της Κίνας να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις που αφορούν την τεχνολογία των ενεργειακών κυψελών καθώς υπάρχει ισχυρή πεποίθηση πως σύντομα θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην αυτοκίνηση. Άλλωστε τα μελλοντικά πλάνα της κινεζικής κυβέρνησης προβλέπουν την κυκλοφορία ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων με κυψέλες υδρογόνου μέσα στην επόμενη δεκαετία.