Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Toyota παρουσίασε το Yaris Cross GR Sport

Ελλάδα 13:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Toyota παρουσίασε το Yaris Cross GR Sport

ΝΕΑ

H Toyota παρουσίασε το Yaris Cross GR Sport

ΝΕΑ

Η Toyota παρουσίασε στην ιαπωνική αγορά το Yaris Cross GR Sport, το οποίο αναμένεται και στην Ευρώπη, ως μια πιο σπορτίφ εκδοχή του νέου crossover μοντέλου της.

Advertisement
Advertisement

Προσοχή στη σύνταξη της ονομασίας. Πρόκειται για το Toyota Yaris Cross GR Sport και όχι για το Yaris GR Cross. Δηλαδή, είναι μια πιο σπορτίφ εξοπλιστική έκδοση της καινούργιας γενιάς του μοντέλου και όχι για τη σπορ η οποία θα είχε δημιουργηθεί από τους ανθρώπους της Toyota Gazoo Racing.

Εξωτερικά, το Yaris Cross GR Sport ξεχωρίζει αμέσως από τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου από τους μερικώς επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και από λογότυπο της τελευταίας (Gazoo Racing) τόσο στη μάσκα του αμαξώματός του όσο και στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Επίσης, οι τροχοί 18 ιντσών είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να συμβάλλουν στο οπτικό «πακέτο» διαφοροποίησή του.

Advertisement
Advertisement

Η  ανάρτησή του είναι χαμηλωμένη κατά 10 χλστμ., όπως ανακοινώνει η Toyota, συγκριτικά. Έχουν τοποθετηθεί νέα ελατήρια και αμορτισέρ, έχει επαναρρυθμιστεί η σκληρότητά της και έχει ενισχυθεί με την προσθήκη εγκάρσιων βραχιόνων για να είναι πιο δύσκαμπτο το πλαίσιο.

Το σύστημα διεύθυνσης έχει γίνει πιο «βαρύ» σε αίσθηση και στην έκδοση με τον κινητήρα υβριδικής διάταξης και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κιβώτιο ταχυτήτων CVT η μετάδοση της κίνησης είναι αμεσότερη, συγκριτικά.  

Advertisement

Στο εσωτερικό του Cross GR Sport, έχουν τοποθετηθεί πιο σπορ καθίσματα εμπρός που προσφέρουν καλύτερη πλευρική στήριξη, είναι επενδεδυμένα με μαύρο συνθετικό δέρμα και έχουν το λογότυπο της Gazoo Racing στα προσκέφαλά τους. Στο τιμόνι, υπάρχει επίσης το λογότυπό της, στο ταμπλό έχουν τοποθετηθεί μαύρου χρώματος μεταλλικές προσθήκες, ενώ έχει εφαρμοστεί αλουμινένια επένδυση στα πεντάλ.

Εκτός από το Yaris Cross GR Sport, η Toyota παρουσίασε και το Yaris Cross Z Adventure, την πιο «περιπετειώδη» σε εμφάνιση εκδοχή του μοντέλου. Σε αυτή, οι προφυλακτήρες είναι βαμμένοι σε απόχρωση αλουμινίου και στη οροφή έχουν τοποθετηθεί μικρές σε ύψος μπάρες.

Advertisement

Το εσωτερικό του είναι πιο φωτεινό, με την επιλογή δίχρωμης (καφέ και μαύρης) ταπετσαρίας και δεν υπάρχουν αλλαγές σε ό,τι αφορά στην ανάρτηση ή στο σύστημα διεύθυνσης. Τέλος, σε καμία από τις δύο καινούργιες εξοπλιστικές εκδόσεις του Yaris Cross δεν έχουν γίνει αλλαγές στην απόδοση του κινητήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota δεν εγκαταλείπει τους συμβατικούς κινητήρες
Toyota: Συνώνυμο της εξέλιξης και της πρωτοπορίας
Σας θυμίζει κάτι το επόμενο Toyota Crown;

 

Advertisement