Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Toyota: Συνώνυμο της εξέλιξης και της πρωτοπορίας

Ελλάδα 7:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Συνώνυμο της εξέλιξης και της πρωτοπορίας

ΑΓΩΝΕΣ

Toyota: Συνώνυμο της εξέλιξης και της πρωτοπορίας

ΑΓΩΝΕΣ

Όλοι ξέρουν ότι η Toyota αποτελεί εδώ και πολλές δεκαετίες το συνώνυμο της απόλυτης αξιοπιστίας και των πρωτοπόρων τεχνολογιών της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το όνομα φυσικά δε χτίστηκε μέσα σε μία ημέρα ούτε είναι τυχαίο. Αντίθετα, κρύβεται από πίσω η απόλυτη ιδέα του ιδρυτή της.

Η ιδέα είχε να κάνει με το πάντρεμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με τα αυτοκίνητα παραγωγής. Μία σχέση απόλυτης εξάρτησης και άκρως απαραίτητη εφόσον μία εταιρεία δε θέλει να μένει στάσιμη. Αυτό έπραξε και η Toyota, o κορυφαίος κατασκευαστής στον κόσμο που στηρίζει με κάθε τρόπο το μηχανοκίνητο αθλητισμό και δημιουργεί μία αρμονική σχέση ανάμεσα στο χθες, το σήμερα και το αύριο. Στο πλαίσιο της αγάπης  και της φίρμας με το WRC, είδαμε την Toyota να αγκαλιάζει με κάθε τρόπο την επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο ετήσιο καλεντάρι το 2021, αλλά και τη μεγάλη της στήριξη για το 2022.

Advertisement
Advertisement

Η συνηθισμένη διαδρομή νέων τεχνολογιών, ξεκινά από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και περνά προς τα αυτοκίνητα παραγωγής. Μία εξαιρετική ιδέα, δηλαδή, να μετουσιώνεται σε πράξη και να την απολαμβάνει ο μέσος οδηγός στο αυτοκίνητο του. Στην περίπτωση της Toyota είδαμε να συμβαίνει το παράδοξο της αντίστροφης διαδρομής. Από τα μοντέλα μαζικής παραγωγής να περνά μία τεχνολογία σε αυτά των αγώνων. Κάτι τέτοιο, μονάχα η Toyota θα μπορούσε να το πετύχει και το έπραξε με μία τεχνολογία που μετρά ήδη 25 χρόνια ζωής και τη γνωρίζουν πλέον όλοι χάρη στην ιαπωνική ευστροφία της μάρκας.

Μιλάμε για την υβριδική τεχνολογία που αποτελεί προίκα της Toyota, όταν ξεκίνησε πριν από δυόμιση δεκαετίες να διδάσκει τον κόσμο πως να αγαπά το περιβάλλον με το Prius και κατάφερε σήμερα να χαρίζει τις γνώσεις της στα αγωνιστικά του Rally1. Μέχρι εκεί έφθασε η χάρη της Toyota, να καλείται να βοηθήσει με τις γνώσεις της τα αγωνιστικά μοντέλα των 500 και πλέον ίππων, έτσι ώστε να αποδίδουν στο μέγιστο. Παράλληλα, ο τρόπος οδήγησης αλλάζει, με στόχο να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ανάκτηση και φυσικά η αυτονομία, γεγονός που οι άνθρωποι της Toyota Hellas κλήθηκαν να βοηθήσουν με την εμπειρία τους στην περίπτωση του EKO Ράλλυ Ακρόπολις και όχι μόνο.

Advertisement

Η ευαισθησία της Toyota για το περιβάλλον είναι πλέον πασίγνωστη και δεδομένη. Οι τεχνολογίες στα μοντέλα της έχουν ως γνώμονα την αμίμητη αξιοπιστία, την απαράμιλλη οικονομία και τις χαμηλότερες δυνατές εκπομπές CO2. Εξέλιξε όσο κανένας τα υβριδικά και έδωσε το έναυσμα και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τον τρόπο λειτουργίας των υβριδικών, αλλά και την οικολογική νοοτροπίας της γενικότερα. Οι Ιάπωνες της Toyota, αφού πρώτα τελειοποίησαν τα υβριδικά, μπήκαν στο παιχνίδι των αμιγώς ηλεκτρικών, ενώ στηρίζουν περισσότερο από ποτέ τους αγώνες και την εξέλιξη στην κάθε πτυχή της.

Advertisement

Από το Prius λοιπόν στο bZ4X και από τους αγώνες στο πυραυλοκίνητο GR Yaris, η Toyota υπογράφει μονάχα επιτυχίες και όπου βάζει την υπογραφή της μπορεί κανείς να είναι βέβαιος για την επιτυχία. Αυτό θα συμβεί και στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις αλλά και σε κάθε επόμενο βήμα της μάρκας που δε σταματά να εξελίσσεται, να προοδεύει και να τολμά για το καλό της αυτοκίνησης και, φυσικά, για το καλό του πλανήτη και του περιβάλλοντος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota αναβαθμίζει το RAV4
Οδηγούμε το Toyota bZ4X στη Δανία
Νάρκες, χειροβομβίδες και ΤΝΤ: Οι δοκιμές ενός Land Cruiser 300 (+video)