Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Opel θα επιμείνει στις μικρές κατηγορίες

Ελλάδα 16:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Opel θα επιμείνει στις μικρές κατηγορίες

ΝΕΑ

H Opel θα επιμείνει στις μικρές κατηγορίες

ΝΕΑ

Το νέο στρατηγικό σχέδιο της Opel προβλέπει τη διατήρηση πολλών από τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα της γκάμας της.

Advertisement
Advertisement

Ένα από αυτά θα είναι το Corsa το οποίο θα διατηρηθεί στην παραγωγή και προγραμματίζεται ήδη η εξέλιξη και κατασκευή τής επόμενης γενιάς του.

Αυτό επιβεβαίωσε ο Μάρκ Άνταμς, Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Opel Automobile GmbH.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο βρετανικό Autocar, o Άνταμς ανέφερε ότι η επόμενη γενιά τού supermini μοντέλου της θα παρουσιαστεί εντός της δεκαετίας που διανύουμε και θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Advertisement
Advertisement

Κατά συνέπεια, το πιθανότερο είναι πως το καινούργιο Corsa δεν θα διατίθεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως συμβαίνει τώρα όπου το μοντέλο διατίθεται και σε ηλεκτροκίνητη εκδοχή (Corsae).

H Opel, ως μέλος του Ομίλου Stellantis, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τεχνολογίες και πλατφόρμες οι οποίες εξασφαλίζουν τη δημιουργία των νέων μοντέλων της αλλά και την οικονομία πόρων μέσω της λεγόμενης οικονομίας κλίμακας.

Advertisement

Για παράδειγμα, η Opel θα χρησιμοποιήσει, επίσης, την καινούργια πλατφόρμα «Small STLA» που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος και η οποία θα χρησιμοποιηθεί και από άλλες εταιρείες αυτού, όπως η Peugeot ή η Lancia.

Advertisement

O Άνταμς (φωτογραφία) δήλωσε σχετικά: «Είμαστε τυχεροί καθώς οι οικονομίες κλίμακας μάς επιτρέπουν να κάνουμε πράγματα τα οποία δεν ενδιαφέρουν τον πελάτη αλλά και αυτά τα οποία τον νοιάζουν σχετικά με τη μάρκα».

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά προς το παρόν, η επόμενη γενιά τού Corsa αναμένεται να παρουσιαστεί περίπου το 2027. Το γεγονός ότι θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο σημαίνει ότι θα μπορεί να διατίθεται στην αγορά, όταν άλλα supermini θα έχουν σταματήσει να υπάρχουν εξαιτίας της εφαρμογής του προτύπου «Euro  («Euro VII») και των αυστηρότερων ορίων που αυτό θέτει.

Έτσι, μετά τη διακοπή παραγωγής του Ford Fiesta, το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τα μοντέλα αυτής της κατηγορίας οχημάτων τού Ομίλου Volkswagen, δηλαδή το VW Polo, το Skoda Fabia και του Seat Ibiza, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις εκδόσεις τους με θερμικό κινητήρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Opel Mokka: Το ξεχωριστό SUV ακόμα πιο προσιτό!
Δοκιμή: Opel Grandland PHEV
Η Opel αρίστευσε στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη χώρα μας