Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai: «Οι ουρανοί είναι δικοί μας» (+video)

Ελλάδα 4:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai: «Οι ουρανοί είναι δικοί μας» (+video)

ΝΕΑ

Hyundai: «Οι ουρανοί είναι δικοί μας» (+video)

ΝΕΑ

«Πού να σε πετάξω»; Σε λίγα χρόνια η έκφραση δεν θα είναι σχήμα λόγου για τη Hyundai.

Advertisement
Advertisement

Η προσπάθεια αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά και νεοφυών εταιρειών, να δημιουργήσουν «ιπτάμενα αυτοκίνητα» (sic) απασχολεί σχετικά συχνά την επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια.

Κάποιες από αυτές έχουν παρουσιάσει ήδη το αποτέλεσμά τους και μάλιστα έχουν κάνει και δοκιμές αεροπλοϊμότητας. Μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτων που έχουν στραφεί και προς αυτόν τον τομέα είναι και Hyundai.

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό Top Gear, o Μάικλ Κόουλ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Ευρώπης, δήλωσε ότι η νοτιοκορεατική εταιρεία εξελίσσει το δικό της αυτόνομο ιπτάμενο όχημα.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Σε συνεργασία με τη Urban Air Mobility θα μπορούσαμε να έχουμε τέτοιου είδους οχήματα για ενδοαστική μεταφορά προϊόντων, αλλά ενδεχομένως και επιβατών. Όμως, αυτό θα γίνει προς το τέλος της δεκαετίας (που διανύουμε) και προφανώς σε μικρότερη κλίμακα».

Θυμίζουμε ότι η Hyundai παρουσίασε στην Έκθεση Τεχνολογίας «CES» του 2020 το S-A1 (φωτογραφίες), ένα πρωτότυπο eVTOL όχημα. Όπως είχε ανακοινωθεί τότε, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο ιπτάμενο ταξί θα μπορούσε να μπει στην παραγωγή και να δοθεί σε δημόσια χρήση πριν το 2030.

Advertisement

Αυτό επανέλαβε ο Κόουλ και διευκρίνισε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τη βρετανική κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή τού Coventry (κεντρική Αγγλία) για να εξελίξει αμιγώς ηλεκτροκίνητα ιπτάμενα οχήματα τα οποία θα θέσει σε χρήση για μεταφορές προϊόντων και ατόμων εντός της πόλης. Για τον λόγο αυτό, θα ιδρύσει ένα χωριστό δίκτυο το οποίο ονομάζεται «Air One».

Advertisement

Τέλος, ο Κόουλ δήλωσε ότι στη Hyundai πειραματίζονται με τη χρήση κυψελών καυσίμου και στα ιπτάμενα οχήματα με σκοπό να κάνουν πιο εύκολη τη χρήση τους και να είναι λιγότερο χρονοβόρος ο ανεφοδιασμός τους με ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Όμιλος Hyundai διατηρεί τη συνεργασία του με τη FIFA
Τα σχέδια του Τζουτζιάρο για τη Hyundai
Hyundai: Τα ρομπότ θα φορτίζουν τα ηλεκτρικά στο μέλλον (+video)