Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ερχεται εξαγορά… μαμούθ!

Ελλάδα 13:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ερχεται εξαγορά… μαμούθ!

ΝΕΑ

Ερχεται εξαγορά… μαμούθ!

ΝΕΑ

Αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στους κόλπους της McLaren, με την Audi να φαίνεται πως αποκτά άμεση πρόσβαση στην κορωνίδα του μηχανικού αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

Επιβεβαιώνονται οι φήμες που ήθελαν την Audi να γλυκοκοιτάζει τη McLaren, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να πραγματοποιήσει δυναμικό μπάσιμο στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Καλά ενημερωμένες πηγές του βρετανικού Μέσου Autocar αναφέρουν ότι η εταιρεία από το Ίνγκολσταντ εξαγόρασε τον αγωνιστικό βραχίονα McLaren Racing και το τμήμα κατασκευής αυτοκινήτων McLaren Automotive.

Όχι, όμως, και την McLaren Applied που ειδικεύεται στην εξέλιξη ηλεκτρονικών συστημάτων για συμβατικά και αγωνιστικά οχήματα, και πριν από λίγους μήνες πωλήθηκε σε επενδυτικό όμιλο.

Advertisement
Advertisement

Η διαφαινόμενη αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος θα εισάγει την Audi στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ταυτόχρονα θα αποτελέσει εχέγγυο για την ανάκαμψη της McLaren. Η τελευταία έχει υποστεί μεγάλες οικονομικές πιέσεις, παρά τη χορήγηση κεφαλαίων το περασμένο έτος, και την επακόλουθη αναχρηματοδότηση ύψους 500 εκ. λιρών (586,350 εκ. ευρώ).

Ειδησεογραφικά Μέσα επιχείρησαν να έρθουν σε επαφή με τα στελέχη των εταιρειών, με τη McLaren να δηλώνει πως δεν έχει υλοποιηθεί κάποια αλλαγή σε διοικητικό επίπεδο, την ίδια ώρα που η Audi απέφυγε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Advertisement

Η McLaren φαίνεται ότι θα αποτελέσει τον δεύτερο κατασκευαστή πανίσχυρων μοντέλων – μετά τη Lamborghini –  που θα χρησιμοποιεί τα μοτέρ της Audi.

Και από αγωνιστική σκοπιά, το διαφαινόμενο deal, εξασφαλίζει στον όμιλο VW (όπου ανήκει η Audi) άμεση πρόσβαση στις πίστες.

Advertisement

Σημειώνεται, τέλος, ότι η συμφωνία δεν αποκλείει την Porsche από τη συμμετοχή της στη Formula 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hamilton: «Ο Bottas άνοιξε την πόρτα στον Verstappen»
GP Μεξικού: Νίκη-χρυσάφι για τον Verstappen!
H ανάρτηση της Mercedes είναι νόμιμη!

Advertisement