Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H ανάρτηση της Mercedes είναι νόμιμη!

Ελλάδα 3:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H ανάρτηση της Mercedes είναι νόμιμη!

FORMULA 1

H ανάρτηση της Mercedes είναι νόμιμη!

FORMULA 1

Πολλά ειπώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με την έξυπνη λειτουργία της πίσω ανάρτησης των Mercedes W12. Μία κίνηση που γέννησε ερωτηματικά σχετικά με τη νομιμότητά της αφού στις ευθείες, το γερμανικό μονοθέσιο φαινόταν να… χαμηλώνει.

Advertisement
Advertisement

Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού, δέχθηκε σχετικά ερωτήματα από τη Red Bull Racing και προχώρησε σε έρευνα που δεν εντόπισε παρανομία. Μάλιστα, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του AMuS, η Mercedes δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει υιοθετήσει ανάλογη λύση αλλά υπάρχουν κι άλλες επτά! Κοινώς, την έχουν όλοι πλην των Red Bull Racing και Scuderia AlphaTauri.

Ανάμεσά τους είναι και η Ferrari, με τον επικεφαλής της Scuderia, Mattia Binotto, να σχολιάζει σχετικά: «Δεν είναι ένα θέμα που παρακολουθώ. Το άκουσα αλλά δεν βλέπω κάτι παράνομο σε αυτή τη λύση. Ούτε με ξαφνιάζει η συγκεκριμένη λειτουργία».

Advertisement
Advertisement

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο διευθυντής της McLaren, Andreas Seidl: «Για να είμαι ειλικρινής, είδα το video με τη σχετική ανάλυση στην τηλεοπτική κάλυψη αλλά δεν ξόδεψα περαιτέρω ενέργεια στο θέμα. Έχουμε πολλά δικά μας πράγματα για να επικεντρωθούμε».

Βέβαια παρά την επίσημη διαμαρτυρία, μπροστά στις κάμερες ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, δεν έκανε λόγο για παρανομία. Γι’ αυτό και πέραν της ερώτησης στη FIA, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη διαμαρτυρία.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff, αρκέστηκε στο να χαρακτηρίσει την όποια γκρίνια των ανταγωνιστών ως… «θόρυβο».

Advertisement

Wolff-abudhabi19-a1000x600

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο F1 Vlog για το Spaghetti Western του Texas (video)

Advertisement

Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές των ελαστικών του 2022 (video)

Η διαχείριση ελαστικών έκρινε το GP του Texas