Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: «Ο Bottas άνοιξε την πόρτα στον Verstappen»

Ελλάδα 5:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton: «Ο Bottas άνοιξε την πόρτα στον Verstappen»

FORMULA 1

Hamilton: «Ο Bottas άνοιξε την πόρτα στον Verstappen»

FORMULA 1

Μπορεί οι Lewis Hamilton και Valtteri Bottas να έχουν αποδειχθεί ως ένα από τα πιο επιτυχημένα δίδυμα στην ιστορία της Formula 1, ωστόσο η συνεργασία τους στην εκκίνηση του Grand Prix της Πόλης του Μεξικού, ήταν κάθε άλλο παρά υποδειγματική.

Advertisement
Advertisement

Οι οδηγοί της Mercedes είχαν κάνει Lock out στην πρώτη σειρά της εκκίνησης στο Autodromo Hermanos Rodriguez αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκαν, αφού πρώτος έστριψε ο Max Verstappen. Και την ευθύνη για αυτό, ο Βρετανός την έριξε στον κάτοχο της pole position.

«Είχα φανταστεί διαφορετικά την εκκίνηση, πως ο Valtteri θα είχε καλύτερο ξεκίνημα κι εγώ θα προσπαθούσα να χωθώ στο slip stream πίσω του. Τελικά ήμουν δίπλα του, πράγμα που δεν ήταν κακό και κάλυπτα το δικό μου κομμάτι της πίστας, προσπαθώντας να διασφαλίσω πως δεν θα μπει κανένας από την εξωτερική. Προσπαθούσα να κρατήσω πίσω μου όποια Red Bull είχα στους καθρέφτες μου. Νόμιζα πως ο Valtteri θα έκανε το ίδιο αλλά προφανώς άφησε ανοιχτή την πόρτα για τον Max. Αυτός ήταν στην αγωνιστική γραμμή και έκανε πολύ καλή δουλειά φρενάροντας για τη στροφή 1. Εγώ ήμουν στην εσωτερική, όπου ήταν ακάθαρτο το οδόστρωμα, άρα δεν είχα ελπίδα», είπε ο Hamilton δίχως να μασάει τα λόγια του.

Δείτε ξανά την εκκίνηση, στο παρακάτω video…

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν κατάφερε να απειλήσει τον Verstappen και αρκέστηκε στη δεύτερη θέση – χρειάστηκε μάλιστα να «ιδρώσει» για να την κρατήσει, όταν στα τελικά στάδια του αγώνα του επιτέθηκε ο άλλος οδηγός της Red Bull Racing, Sergio Perez.

Advertisement

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, ο Verstappen αύξησε τη διαφορά του από τον Hamilton στους 19 βαθμούς ενώ η RBR μείωσε αυτή από τη Mercedes στους κατασκευαστές, στον μόλις ένα πόντο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1: Τι να περιμένουμε στο μέλλον

H ανάρτηση της Mercedes είναι νόμιμη!

Η Porsche είναι μία ανάσα από την F1!

Advertisement