Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Τέταρτη pole για Φερστάπεν

Ελλάδα 22:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ιαπωνίας: Τέταρτη pole για Φερστάπεν

FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Τέταρτη pole για Φερστάπεν

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε την 36η pole της καριέρας του και τέταρτη φετινή έπειτα από μεγάλη μάχη με τον Σέρχιο Πέρεζ.

Advertisement
Advertisement

Οι RB20 ήταν τα ταχύτερα μονοθέσια από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Ο Μαξ έδειχνε αρχικά ότι θα έπαιρνε μάλλον άνετα την pole. Ωστόσο ο Πέρεζ με μία εκπληκτική τελευταία πρτοσπάθεια στο Q3 έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τον teammate του.

Τρίτος ήταν ο Νόρις με την Mclaren, όπως αναμενόταν, να είναι εξόχως ανταγωνιστική στην διαδρομή της Suzuka. Από την άλλη η Ferrari αντιμετώπισε προβλήματα με την soft γόμα της Pirelli. Η SF-24 δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να έχει έναν ανταγωνιστικό πρώτο τομέα. Έτσι, ο Σάινθ ήταν μόλις τέταρτος, κερδίζοντας, όμως, ξανά τον Λεκλέρ στην εσωτερική μάχη.

Πέμπτος ήταν ο Αλόνσο, με τους Πιάστρι, Χάμιλτον, Λεκλέρ, Ράσελ και Τσουνόντα να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Q1: Άνετα πρώτος ο Φερστάπεν

Advertisement
Advertisement

Ένας γύρος ήταν αρκετός στον πρωταθλητή ώστε να τον προβιβάσει στην επόμενη περίοδο. Ο Μαξ ήταν καταπληκτικός -ιδίως στα Esses- και έθεσε τον πήχη από νωρίς. Κανείς δεν θα τον ξεπερνούσε μέχρι το τέλος του Q1.

Οι Ferrari έδειξαν να υστερούν αρκετά έναντι της RB20 στον έναν γρήγορο γύρο. Ο Σάινθ μπορεί να πέρασε με την πρώτη του προσπάθεια στο Q2. Ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και με τον Λεκλέρ ο οποίος έπρεπε να κάνει και δεύτερο γύρο. Εξαιρετικός ο ρυθμός του δεύτερου στο Q1, Αλόνσο.

Εκτός συνέχειας έμειναν οι Στρολ, Γκασλί, Μάγκνουσεν, Σάρτζεντ και Ζου. Πολύ ωραίες οι προσπάθειες των Οκόν και Μπότας, με τους δύο οδηγούς να περνούν στην δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων.

Q2: Οι Mercedes κοντά

Advertisement

Το σενάριο του Q2 για την Red Bull ήταν πανομοιότυπο με εκείνο του Q1. Οι δύο οδηγοί της έκαναν από ένα γύρο και τελείωσαν στα γρήγορα την υπόθεση της πρόκρισης στο Q3. Ο χρόνος του πρώτου Φερστάπεν ήταν για μόλις 12 χιλιοστά του δευτερολέπτου κατώτερος από εκείνον του teammate του.

Πολύ καλή, όμως, ήταν και η προσπάθεια του Χάμιλτον στο τέλος της διαδικασίας. Ο Βρετανός πέρασε με τον τρίτο καλύτερο χρόνο στο Q3. Επιπλέον, ο Λιούις ήταν σταθερά ταχύτερος του Ράσελ από την αρχή της διαδικασίας.

Advertisement

Τέταρτος ήταν ο Νόρις και πέμπτος ο Αλόνσο. Από την άλλη οι Ferrari είχαν και πάλι προβλήματα με το να φέρουν την μαλακή γόμα σε θερμοκρασία λειτουργίας. Εξαιρετικός ο Τσουνόντα που κατάφερε στο νήμα να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο Q3. Δεν συνέβη το ίδιο, όμως, με τους Ρικιάρντο, Χούλκνεμπεργκ, Μπότας, Άλμπον και Οκόν.

Q3: Ο Μαξ κερδίζει τον Τσέκο

Στο Q3 οι δύο RB20 ξεκίνησαν και πάλι πολύ δυναμικά. Ωστόσο ο Νόρις κατάφερε να χωρίσει τους Φερστάπεν-Πέρεζ με μία εξαιρετική πρώτη προσπάθεια. Ο Βρετανός ήταν εμφανώς ο ταχύτερος από όλους τους υπόλοιπους οδηγούς.

Όλα προμήνυαν για μία μεγάλη μονομαχία ανάμεσα στον Μαξ και τον Λάντο στις τελευταίες προσπάθειες. Δυστυχώς, όμως, για την McLaren, ο Νόρις έκανε λάθος στην αρχή της τελευταίας του προσπάθειας. Αντιθέτως ο Πέρεζ βελτίωσε σημαντικά και έφτασε μία ανάσα από τον χρόνο του Φερστάπεν.

Advertisement

Ο Ολλανδός βελτίωσε ελάχιστα στο τέλος και εξασφάλισε την pole για μόλις 66 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον teammate του. Πολύ καλή και η τελευταία προσπάθεια του Αλόνσο που τον έφερε πέμπτο πίσω από τον Σάινθ.