Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Χειμερινές Δοκιμές Μπαχρέιν: Ο Λεκλέρ πρώτος στο τέλος (+video)

Ελλάδα 19:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χειμερινές Δοκιμές Μπαχρέιν: Ο Λεκλέρ πρώτος στο τέλος (+video)

FORMULA 1

Χειμερινές Δοκιμές Μπαχρέιν: Ο Λεκλέρ πρώτος στο τέλος (+video)

FORMULA 1

Η αυλαία των χειμερινών δοκιμών του Μπαχρέιν έπεσε σήμερα με μία Ferrari και πάλι στην κορυφή. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Λεκλέρ να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο της ημέρας.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Scuderia ήταν κατά 46 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του Τζορτζ Ράσελ. Τρίτος ήταν ο Ζου, ενώ οι Φερστάπεν και Τσουνόντα συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι από τους πρώτους πέντε μόνο ο Φερστάπεν σημείωσε τον καλύτερο χρόνο του με την C3 γόμα. Οι υπόλοιποι έβαλαν την πιο μαλακή C4 η οποία έτσι κι αλλιώς δεν θα είναι διαθέσιμη στον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος. Κατά συνέπεια μικρή σημασία έχει το ποιος οδηγός σημείωσε την καλύτερη επίδοση. Πέραν των ελαστικών υπάρχουν και πολλές άλλοι παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Advertisement
Advertisement

Παράμετροι όπως η ώρα κατά την οποίαν σημειώθηκε ένας χρόνος, το φορτίο καυσίμου κλπ. Πολύ πιο αξιόπιστα είναι τα μεγάλα stints των οδηγών στις προσομοιώσεις αγώνα.

Advertisement

Εκεί η Red Bull έδειξε όχι μόνο ταχύτατη αλλά και πολύ αποδοτική στην διαχείριση των Pirelli. Οι υπόλοιπες ομάδες έπονται αρκετά σε αυτόν τον τομέα καθώς φαίνεται. Περισσότερα, όμως, θα μπορέσετε να διαβάσετε αύριο στην ανάλυσή μας για τις χειμερινές δοκιμές του 2024.

Αυλαία με προβλήματα

Advertisement

Σε ότι αφορά την τελευταία ημέρα δοκιμών, εκείνη σημαδεύτηκε -όπως και η χθεσινή- από τα… καπάκια των φρεατίων που διέκοπταν συχνά την διαδικασία. Τουλάχιστον ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι της πίστας θα λύσουν το ζήτημα αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες.

Advertisement

Προβλήματα, όμως, έκαναν την εμφάνισή τους και στην McLaren. Έπειτα από μία εξαιρετική πρώτη ημέρα δοκιμών, οι δύο MCL38 έχασαν αρκετό χρόνο λόγω μικρών ζητημάτων που εμφανίζονταν κατά τις δύο επόμενες. Σήμερα ήταν η σειρά του Νόρις να αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον συμπλέκτη του μονοθέσιου του.

Από την άλλη ο Αλόνσο έδειχνε εμφανώς προβληματισμένος από τον ρυθμό των Φερστάπεν-Red Bull. Ο Ισπανός δήλωσε, μάλιστα, χαριτολογώντας ( ; ) ότι οι αντίπαλοι του Μαξ θα πάρουν ακόμη λιγότερες νίκες φέτος! Δηλαδή καμία;

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές στο Μπαχρέιν για το 2024. Σε έξι ημέρες το πρωτάθλημα ξεκινάει και επίσημα. Απλώς, ελπίζουμε ο Αλόνσο να πέφτει έξω…


Οι καλύτεροι χρόνοι της τρίτης ημέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Πρώτα συμπεράσματα από τα μονοθέσια του 2024
Χειμερινές δοκιμές Μπαχρέιν: Ο Φερστάπεν θέτει τον πήχη την πρώτη ημέρα (+video)
Χειμερινές Δοκιμές Μπαχρέιν: Ο Σάινθ ταχύτερος την δεύτερη ημέρα (+video)