Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Ο Φερστάπεν ταχύτερος την Παρασκευή(+video)

Ελλάδα 22:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ιαπωνίας: Ο Φερστάπεν ταχύτερος την Παρασκευή(+video)

FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Ο Φερστάπεν ταχύτερος την Παρασκευή(+video)

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν ηγήθηκε του 1-2 της Red Bull στο FP1 με το FP2 να διεξάγεται σε μερικώς βρεγμένο οδόστρωμα και με μικρή συμμετοχή.

Advertisement
Advertisement

Ο ασταθής καιρός στην Σουζούκα δυσκόλεψε αρκετά το έργο των ομάδων σήμερα. Μπορεί οι ομάδες να έτρεξαν κανονικά τα προγράμματά τους για το FP1. Δεν συνέβη το ίδιο, όμως, και στο FP2.

Το βρεγμένο οδόστρωμα απέτρεψε τους οδηγούς από το να εκτελέσουν κανονικά τις προσομοιώσεις τους. Οι περισσότεροι παρέμειναν στα pits μέχρι το τέλος, ενώ ελάχιστοι δοκίμασαν με τα ενδιάμεσα της Pirelli. Κατά συνέπεια οι κορυφαίοι χρόνοι των Φερστάπεν-Πέρεζ από το FP1 παρέμειναν οι ταχύτεροι της ημέρας.

Η απειλή της βροχόπτωσης ήταν υπαρκτή ήδη από το FP1. Ωστόσο η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών διεξήχθη σε στεγνό οδόστρωμα. Οι Red Bull σημείωσαν το 1-2 με τον Φερστάπεν να ηγείται του Πέρεζ.

Advertisement
Advertisement

Τρίτος ήταν ο Σάινθ, με τις Mercedes των Ράσελ-Χάμιλτον να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Οι Χάμιλτον, Πιάστρι και Γκασλί συμπλήρωσαν τους περισσότερους γύρους το πρωί. Κυρίως με την σκληρή και την μέση γόμα.

Ο Σάρτζεντ στις μπαριέρες

Δεν συνέβη το ίδιο, όμως, με τον Λόγκαν Σάρτζεντ. Ο Αμερικανός ακούμπησε τροχό στο γρασίδι της στροφής Dunlop και κατέληξε στις μπαριέρες. Η ζημιά στην FW46 ήταν αρκετά μεγάλη και ο Σάρτζεντ δεν συμμετείχε στο FP2.

Υπενθυμίζουμε ότι η Williams δεν έχει κατασκευάσει ακόμη εφεδρικό σασί για το μονοθέσιο της. Αυτό θα είναι έτοιμο, σύμφωνα με την ομάδα, προς το τέλος Απριλίου. Κατά συνέπεια οι άνθρωποι της Williams πρέπει για δεύτερο συνεχόμενο GP να κάνουν αγώνα δρόμου για να επισκευάσουν εγκαίρως ένα από τα μονοθέσια τους.

Advertisement

Στο μεσοδιάστημα από το FP1 στο FP2 έβρεξε. Το οδόστρωμα είχε στεγνώσει εγκαίρως για την δεύτερη περίοδο της ημέρας. Ωστόσο στα πρώτα λεπτά του FP2 η βροχόπτωση ξεκίνησε και πάλι. Ο Τσουνόντα έκανε μετά το ημίωρο τον πρώτο χρονομετρημένο γύρο, με την ενδιάμεση γόμα. Λίγο αργότερα τον μιμήθηκε ο teammate του.

Η διαδικασία τελείωσε με τον Πιάστρι να παίρνει τον καλύτερο χρόνο με slicks. Πίσω του οι Χάμιλτον και Λεκλέρ. Στο αυριανό FP3 οι ομάδες θα πρέπει να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο της δεύτερης περιόδου.

Advertisement