Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Χάμιλτον: Δεν ξεχνά το Άμπου Ντάμπι (+video)

Ελλάδα 13:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χάμιλτον: Δεν ξεχνά το Άμπου Ντάμπι (+video)

FORMULA 1

Χάμιλτον: Δεν ξεχνά το Άμπου Ντάμπι (+video)

FORMULA 1

Το μεγάλο φινάλε της επικής σεζόν του 2021 παραμένει βαθιά χαραγμένο στο μυαλό κάθε φίλου του σπορ. Ωστόσο το ίδιο ισχύει, για άλλους λόγους, και για τον Λιούις Χάμιλτον.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής αναφέρθηκε στον συγκεκριμένο αγώνα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο GQ Sports. Όπως θα ανέμενε κανείς οι αναμνήσεις του Λιούις από τον Άμπου Ντάμπι του 2021 δεν είναι και πολύ ευχάριστες.

«Με είχαν ληστέψει; Προφανώς» σημείωσε ο Χάμιλτον για τα όσα συνέβησαν τότε. «Την ξέρετε την ιστορία. Μπορεί να έχω αποδεχτεί πια τα όσα συνέβησαν. Ωστόσο μόλις τύχει να δω κάποιο απόσπασμα από τον αγώνα εκείνο πονάω αμέσως» υπογράμμισε ο Βρετανός.

Ο Χάμιλτον είχε την ευκαιρία τότε να πάρει το 8ο πρωτάθλημα της καριέρας του. Ένα κατόρθωμα που δεν έχει επιτύχει κανείς στην ιστορία. Όμως ήταν ο Φερστάπεν εκείνος που πανηγύρισε στο τέλος του αγώνα το πρώτο του πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

Τα όσα συνέβησαν τότε στην Yas Marina καθώς και οι αποφάσεις του τότε διευθυντή αγώνα, Μάικλ Μάσι, αποτελούν ακόμη θέματα συζήτησης και… καβγάδων μεταξύ των φίλων του σπορ. Η ιστορία, όμως, δεν αλλάζει.

Όσο για τον Χάμιλτον, οι αναμνήσεις του από τον αγώνα εκείνο δεν είναι μόνο δυσάρεστες. «Ήταν πολύ όμορφο το ότι ο πατέρας μου στάθηκε δίπλα μου τότε. Την ημέρα που πονούσα περισσότερο από ποτέ ήταν εκεί. Και ο τρόπος που με μεγάλωσε μου δίδαξε να κρατώ πάντα το κεφάλι μου ψηλά» σημείωσε ο οδηγός της Mercedes.

Τέλος ο Χάμιλτον δήλωσε υπερήφανος που συνεχάρη τον Φερστάπεν μετά το τέλος του αγώνα. «Φυσικά και πήγα να συγχαρώ τον Μαξ, χωρίς να καταλάβω τον αντίκτυπο που θα είχε αυτή η κίνηση. Δεν το είχα σκεφτεί πιο πριν αλλά ήταν σαν ένας μικρός μου εαυτός να παρακολουθούσε τις κινήσεις μου. Ήταν μία από τις καθοριστικές στιγμές της ζωής μου. Την ένιωσα πραγματικά» σημείωσε ο Βρετανός.