Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT-2022

Renault Arkana: Με κορυφαία ασφάλεια πέντε αστέρων

Ελλάδα 15:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Arkana: Με κορυφαία ασφάλεια πέντε αστέρων

RENAULT-2022

Renault Arkana: Με κορυφαία ασφάλεια πέντε αστέρων

RENAULT-2022

Μπορεί η εμφάνιση και το μοναδικό του στιλ να είναι το δυνατότερο στοιχείο του νέου Renault Arkana, παράλληλα όμως εστιάζει και στην μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τους επιβάτες του.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο Arkana η Renault δημιουργεί μία νέα τάξη πραγμάτων στα σύγχρονα crossover, φέρνοντας την κουπέ αισθητική και έναν premium αέρα άνεσης και ποιότητας στο σαλόνι του.

Το δυναμικό SUV της γαλλικής εταιρίας αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην κατηγορία του, αναδεικνύοντας πέρα από την εντυπωσιακή αισθητική του και άλλα σημαντικά στοιχεία όπως το πλήρες ηλεκτρονικό του υπόβαθρο αλλά και την κορυφαία ασφάλεια που εξασφαλίζει για τους επιβάτες του.

Με το καινοτόμο design του το Renaul Arkana σπάζει όλους τους παραδοσιακούς κώδικες της εταιρίας, χωρίς όμως να κάνει συμβιβασμούς σε βασικούς τομείς όπως είναι η ασφάλεια.
Ακολουθώντας την μεγάλη παράδοση της Renault σε αυτόν τον τομέα, το Arkana είναι ένα ακόμα μοντέλο που κερδίζει την υψηλότερη διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης του ΕuroNCAP.

Advertisement
Advertisement

Mε πέντε αστέρια, το νέο Αrkana αποτελεί πλέον το νέο πρότυπο της κατηγορίας του, επιτυγχάνοντας κορυφαία αποτελέσματα και στις επιμέρους μετρήσεις, για την προστασία των επιβατών, των παιδιών, των πεζών αλλά και για την πληθώρα των ηλεκτρονικών συστημάτων που διαθέτει.

Το σύνολο της βαθμολογίας, πέρα από την διάκριση των 5 αστέρων, καθιστά το Arkana ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της αγοράς, αντικατοπτρίζοντας και την δέσμευση της Renault αλλά και την μεγάλη της τεχνογνωσία σε ότι αφορά την παθητική ασφάλεια των αυτοκινήτων της.

Advertisement

Βασικό στοιχείο για αυτή την κορυφαία διάκριση είναι η πλατφόρμα CMF-B, η οποία έχει ενισχυμένη δομή αμαξώματος, νέας σχεδίασης βάσεις καθισμάτων και συνδετήρες ζωνών ασφαλείας με πυροτεχνικούς προεντατήρες για βέλτιστη στήριξη των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης.

Advertisement

Παράλληλα η εταιρία προωθεί και την τεχνολογία Fix4Sure με ειδική σχεδίαση των καθισμάτων έτσι ώστε να συγκρατούνται τα σώματα των επιβατών κατά την σύγκρουση και να αποφεύγεται το φαινόμενο του “υποβρυχίου”, όταν δηλαδή το σώμα γλιστρά κάτω από την ζώνη.

Το νέο Renault Arkana είναι εξοπλισμένο με την τελευταία γενιά βοηθημάτων για την οδήγηση. Μεταξύ αυτών υπάρχει το ADAS (Advanced Driver Assistance System), το Autoway and Traffic Assistant, η αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, η προειδοποίηση τυφλού σημείου, η προειδοποίηση αναχώρησης λωρίδας και ο βοηθός διατήρησης λωρίδας.

Advertisement

Όλα αυτά εξασφαλίζουν ήρεμη οδήγηση με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, ενώ παρέχεται και ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης για προστασία πεζών και ποδηλατών και ειδοποιεί τον οδηγό εάν δεν αντιδράσει.

Υπάρχει επίσης σύστημα αυξημένος ορατότητας με κάμερα 360°, Full LED προβολείς στον βασικό εξοπλισμό, αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων και ηλεκτροχρωματικό εσωτερικό καθρέφτη οπισθοπορείας.

Όλες αυτές οι τεχνολογίες και τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης συμβάλλουν στην βελτίωση της ασφάλειας, εξασφαλίζοντας ηρεμία και πολύ λιγότερους κινδύνους, είτε ως οδηγός και επιβάτης του αυτοκινήτου, είτε ως χρήστης του δρόμου ως πεζός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Renault Arkana στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα το Renault Arkana (+τιμές)
Νέο Renault Arkana: Στιλ και πρακτικότητα από ένα πρωτοποριακό σπορ crossover